Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


ALDE trece în opoziție cu 3 miniștri. Rămâne însă la putere cu secretari de stat, șefi din agenții, consilieri locali și județeni

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 27 august 2019 Etichete: , ,

Călin Popescu Tăriceanu, lider ALDE, a anunțat luni că partidul pe care îl conduce va intra în opoziție „cu tot ceea ce presupune acest lucru”. Până acum, doar 3 miniștri din cei patru au renunțat la funcțiile deținute în Executiv. Tăriceanu nu a vorbit însă nimic despre ceilalți membri de partid care au fost numiți politic în diverse instituții ale statului: secretari de stat, șefi de agenții și nici despre Avocatul Poporului. 

„Guvernarea nu poate să rămână în reperele defensive, nu putem să cauționăm măsuri care nu au bază corectă, ca OUG 114, unde am avertizat asupra efectelor negative. Nu putem să mergem mai departe cu construcții bugetare care nu au cum să funcționeze. Coaliția a funcționat slab, defectuos”, a motivat Călin Popescu Tăriceanu decizia de a își retrage miniștrii din Guvern.

Cei trei miniștri ALDE care și-au dat demisia din Executiv sunt și parlamentari, astfel că ei se întorc în băncile Parlamentului. ALDE mai are 27 de secretari de stat, șefi prin agenții, dar și șefia Avocatului Poporului. Mai are primari, viceprimari, consilieri locali și județeni. Despre aceștia, liderul ALDE nu a pomenit însă nimic. Nu a spus ce vor face consilierii, cum vor vota de acum încolo în Consiliile locale sau județene după 3 ani în care aceștia au susținut proiectele PSD.

INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW