Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Adolescentul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova, arestat preventiv

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 29 iunie 2023 Etichete: , ,

Autorul atacului sângeros din Craiova, în urma căruia o fată de 14 ani a decedat şi un tânăr de 20 ani este grav rănit, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi, 29 iunie. El este elev la Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave, conform reprezentanților liceului. Mai mult, minorul-agresor( n.r. 17 ani) a fost declarat apt la toate testările psihologice. Băiatul și-a atacat victimele cu un cuțit de vânătoare, spun surse judiciare. 

Pe parcursul celor trei ani de studii în instituția noastră, elevul a avut rezultate bune la învățătură, a absolvit ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a, cu media 7,67, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave.

A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfășurate în cadrul proceselor de selecție, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învățământul militar liceal.

Conducerea instituției de învățământ va pune la dispoziția autorităților care desfășoară cercetările penale toate datele și informațiile necesare. În paralel, a fost numită o comisie internă pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs acest incident grav”, a transmis Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova, după ce a comis această faptă. Procurorii l-au acuzat de omor și de tentativă de omor.

Atacul a avut loc marți după-amiază, 27 iunie, în jurul orei 16.00, când fata de 14 ani și tânărul de 20 de ani erau la alergat în Grădina Botanică din Craiova. La un moment dat, băiatul în vârstă de 17 ani,  care nu îi cunoștea  s-a apropiat de ei și a început să o fixeze cu privirea pe fată. A urmat un schimb de replici cu prietenul victimei, iar până la înjunghiere a fost doar un pas.

Adolescentul-agresor va fi supus unei expertize psihiatrice, metodă specifică de anchetă, în cazul inculpaților minori.

CITEȘTE ȘI:  Crimă în Grădina Botanică din Craiova. Doi tineri, înjunghiați

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW