Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


A fost semnat contractul pentru lotul Chețani-Câmpia Turzii, din Autostrada Transilvania

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Contractul pentru finalizarea construcției lotului Chețani – Câmpia Turzii (15,70 de kilometri), parte a Autostrăzii Transilvania, a fost semnat miercuri, 26 octombrie, cu asocierea austriaco-germană Strabag-Geiger, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Este ultimul lot care lipsește din tronsonul de autostradă care face legătura între Târgu Mureș și Cluj-Napoca”, a transmis ministrul Transporturilor, pe Facebook.

CNAIR a desemnat pe 8 august asocierea dintre Strabag și Geiger câștigătoarea licitației pentru continuarea lucrărilor la lotul Chețani – Câmpia Turzii, în lungime de 15,7 km.

Valoarea ofertei este de 420 milioane lei fără TVA. Pentru proiectare constructorul ar urma să aibă la dispoziție 3 luni, în vreme ce 18 luni sunt prevăzute pentru execuția lucrărilor.

Pe lotul Chețani-Câmpia Turzii vor fi construite 2 poduri și 7 pasaje, pe lângă nodul rutier de la Chețani.

În prezent, avansul lucrărilor pe acest lot este blocat la aproape 40%, după ce, la inițiativa lui Cătălin Drulă, CNAIR a reziliat pe 11 martie 2021 contractul încheiat în anul 2015 cu compania românească Straco, aflată în insolvență și care abandonase șantierul.

Termenul inițial era de 4 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție. Cu alte cuvinte, lucrările ar fi trebuit finalizate încă din anul 2017. Abia pe 18 septembrie 2020 a fost dat în trafic nodul rutier Chețani (1,3 km) din acest lot, acesta asigurând descărcarea de pe lotul vecin Iernut – Chețani.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW