Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Consultări la Palatul Cotroceni. Lider de sindicat: Iohannis girează un acord cu profesorii

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 30 mai 2023

Președintele Klaus Iohannis i-a primit marți, 30 martie, la Palatul Cotroceni, pe liderii federațiilor sindicale din învățământ, pentru consultări pe fondul grevei profesorilor. Potrivit sindicaliștilor, șeful statului s-a angajat să gireze un „acord politic” între coaliția de guvernare și sindicatele din educație.

„Emiterea unui act normativ, ordonanță, sau altceva, nu se poate, dar a spus (n. red. – Klaus Iohannis) că se angajează, în cazul în care se va ceda un acord, îl va gira si domnia sa (…) A promis că se va implica”, a declarat Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Este vorba de un acord între sindicaliști și guvernanți, care ar urma să asigure majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, prin legea salarizării unitare, care are termen de finalizare la 15 iulie.

Cu toate acestea, greva continuă și miercuri, 31 mai. Reprezentanții profesorilor au spus că se vor consulta cu toți oamenii implicați în protest în vederea încetării grevei, ca urmare a discuțiilor cu președintele Klaus Iohannis.

La consultări au participat liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federației Sindicatelor din Educație (FSE) „Spiru Haret” și Federației Națională Sindicală Alma Mater, precum și președinta Asociației Elevilor din Constanța.

Din partea preşedintelui Klaus Iohannis, la discuţii au participat doi consilieri, Cătălina Galer, de la Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă şi Dana Bârsan, de la Departamentul Comunicare Publică, conform News.ro.

-Știre în curs de actualizare-

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW