Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Acord între Rusia și Coreea de Nord privind ajutorul reciproc în caz de ”agresiune” – VIDEO

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 iunie 2024 Etichete: , , ,

Președintele rus Vladimir Putin a semnat miercuri un acord de parteneriat strategic cu dictatorul nord-coreean, al cărui conținut nu a fost dezvăluit publicului. Potrivit liderului de la Kremlin, acest acord prevede asistență reciprocă în cazul unei ”agresiuni”, conform informațiilor furnizate de AFP.

Occidentul exprimă îngrijorări cu privire la consolidarea cooperării militare dintre Moscova și Phenian, acuzând Coreea de Nord că furnizează deja armatei ruse muniție și rachete în contextul Războiului din Ucraina.

În cadrul unui summit bilateral la Phenian, liderul rus a afirmat că apreciază sprijinul politic acordat de Coreea de Nord politicii Rusiei, conform agențiilor de presă ruse.

Putin a lăudat cooperarea solidă între cele două țări, subliniind că aceasta se bazează pe principiile egalității și respectului reciproc al intereselor.

”Rusia şi Coreea de Nord sunt legate de zeci de ani printr-o prietenie solidă şi o vecinătate strânsă”, a declarat preşedintele rus.

”Sunt foarte fericit să vă întâlnesc din nou”, a declarat Vladimir Putin, care l-a primit pe Kim Jong Un în două rânduri în Extremul Orient rus, în aprilie 2019n şi septembrie 2023.

”Sper ca viitoarea întâlnire să aibă loc în Rusia, la Moscova”, a adăugat el.

Înainte de începerea summitului, Vladimir Putin a fost primit cu fast de către Kim Jong Un în piața centrală din Phenian, unde au fost afișate portrete uriașe ale celor doi lideri, conform unei înregistrări video publicate de Kremlin.

Mii de locuitori ai capitalei nord-coreene, inclusiv mulți copii cu flori și baloane, au salutat cu entuziasm sosirea lui Vladimir Putin și Kim Jong Un, acompaniați de muzica unei orchestre militare.

foto: X

Comentarii