Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, despre isteria prețurilor la carburanți: Orice tentativă de a destabiliza economia va fi ferm și aspru pedepsită

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 martie 2022

Nicolae Ciucă a declarat joi, 10 martie, la finalul întâlnirii cu miniștrii Energiei și Economiei, dar și cu reprezentanții instituțiilor economice, că toate companiile petroliere care funcționează în România vor fi controlate și că vor fi aplicate sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate.

Declarațiile premierului au fost făcute în contextul în care la Palatul Victoria a avut loc o întâlnire între Nicolae Ciucă și miniștrii Economiei și Energiei, dar și șefii ANAF, ANPC și Consiliului Concurenței, pe tema prețurilor la carburanți.

Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru ca, din lăcomie sau orice alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor”, a declarat Nicolae Ciucă, la finalul întâlnirii de joi.

Prim-ministrul a cerut ANAF, ANPC și Consiliului Concurenței să investigheze și să oprească practicile ilegale abuzive, fără justificare reală.

Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel de practici și va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetățenii și mediul de afaceri. Orice tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale țării va fi ferm și aspru pedepsită prin intervenția statului român”, a fost mesajul premierului.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *