Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


A șasea încercare de numire a Adinei Florea la șefia Secției Speciale/Ministrul Justiției, război cu șefa Consiliului Magistraturii pentru convocarea ședinței CSM

By Robert Madaianu , in Justitie , at 5 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Ministrul Justiției i-a trimis o scrisoare președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, în care îi reproșează convocarea ședinței de plen a CSM pentru marți, 8 octombrie. Pe ordinea de zi a întâlnirii figurează și validarea Adinei Florea în fruntea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

În documentul consultat de mainnews.ro, Ana Birchall se arată nemulțumită de stabilirea ședinței CSM de către conducerea forului.

”Este inadmisibil și de condamnat maniera în care continuați să convocați plenul Consiliului Superior al Magistraturii, fără consultarea prealabilă a tuturor membrilor CSM”, se arată în documentul semnat de ministrul Justiției.

Birchall susține că a primit invitația de a participa la ședință vineri, 4 octombrie, la ora 16:27. ”Nu pot să nu mă întreb care este totuși urgența”, scrie ministrul, care cere explicații despre motivele pentru care plenul CSM nu a mai fost convocat în ultimele două săptămâni.

Nemulțumirea lui Birchall vine în contextul în care între 7 și 8 octombrie va avea loc Consiliul JAI (Justiție și Afaceri Interne), la care vor participa miniștrii Justiției și Internelor din țările europene.

Pe ordinea de zi a ședinței plenului CSM din 8 octombrie figurează și validarea Adinei Florea la șefia SIIJ: ,,Validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, organizat în perioada 15 mai – 18 iunie 2019 şi numirea candidatului admis în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.”

Este cea de-a șasea încercare a CSM de a o valida pe Florea, în condițiile în care, până acum, mai mulți membri ai Consiliului ai boicotat ședințele, astfel că procurorul nu a putut fi numit. Mai mult decât atât, la ultima ședință a plenului, speța a fost amânată după ce mai mulți membri au solicitat acest lucru.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/a-sasea-incercare-de-numire-a-adinei-florea-la-sefia-sectiei-speciale-ministrul-justitiei-razboi-cu-sefa-consiliului-magistraturii-pentru-convocarea-sedintei-csm/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/a-sasea-incercare-de-numire-a-adinei-florea-la-sefia-sectiei-speciale-ministrul-justitiei-razboi-cu-sefa-consiliului-magistraturii-pentru-convocarea-sedintei-csm/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/a-sasea-incercare-de-numire-a-adinei-florea-la-sefia-sectiei-speciale-ministrul-justitiei-razboi-cu-sefa-consiliului-magistraturii-pentru-convocarea-sedintei-csm/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *