Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


A patra rundă de alegeri parlamentare în Bulgaria, în mai puțin de 2 ani / A fost numit un Guvern interimar

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 1 august 2022

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a anunțat luni, 1 august, că a stabilit data celei de-a patra rundă de alegeri parlamentare în mai puțin de doi ani, după căderea Guvernului de coaliție condus de Kiril Petkov. Până la alegerile din 2 octombrie, Guvernul interimar va fi condus de Galab Donev, fost ministru al Muncii, relatează Reuters.

Noul Guvern interimar, ce va fi instituit pe 2 august, va avea sarcina de a lupta cu inflația, criza energetică și alte probleme ce decurg în urma invaziei ruse în Ucraina.

Totodată, Galab Donev ar urma să îmbunătățească legăturile bilaterale cu Federația Rusă, după ce Guvernul Petkov a expulzat aproximativ 70 de diplomați ruși, acuzați de spionaj.

CITEȘTE ȘI: Aproximativ 200 de cetățeni ruși au părăsit Bulgaria, după decizia Guvernului de a expulza angajați ai Ambasadei ruse de la Sofia

Este a patra rundă de alegeri parlamentare convocate în Bulgaria în mai puțin de doi ani.

Guvernul condus de Kiril Petkov, numit în funcție în decembrie 2021, a fost demis miercuri, 22 iunie, în urma unei moțiuni de cenzură adoptată cu 123 de voturi „pentru” și 116 „împotrivă”.

Moțiunea a fost depusă pe 16 iunie de grupul parlamentar de opoziție GERB-UDF, invocând eșecul Guvernului de la Sofia în gestionarea finanțelor publice și a politicii economice.

Pentru demiterea guvernului condus de Kiril Petkov a votat inclusiv o formațiune politică ce a făcut parte din coaliția de guvernare, „Există un astfel de Popor” (TISP).

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/a-patra-runda-de-alegeri-parlamentare-in-bulgaria-in-mai-putin-de-2-ani-a-fost-numit-un-guvern-interimar/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/a-patra-runda-de-alegeri-parlamentare-in-bulgaria-in-mai-putin-de-2-ani-a-fost-numit-un-guvern-interimar/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/a-patra-runda-de-alegeri-parlamentare-in-bulgaria-in-mai-putin-de-2-ani-a-fost-numit-un-guvern-interimar/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *