Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


A cincea zi în care transportul de suprafață este blocat în București. Liderul sindicatului STB, demisie din PSD și din Consiliul General

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 24 ianuarie 2022

Societatea de Transport București are, luni, 24 ianuarie, doar aproximativ 20% dintre mașini pe traseu, în a cincea zi de grevă ilegală, organizată de Sindicatul Transportatorilor. Liderul sindicaliștilor, Vasile Petrariu, a anunțat că și-a dat demisia din Consiliul General al Capitalei și din Partidul Social Democrat și susține că nu este un demers politic.

Demisia directorului general înseamnă deblocarea acestei situații, după care, în regim de urgență, să începem discuțiile legate de contractul colectiv de muncă, problematica condițiilor de muncă și așa mai departe. Deci, salariații vor decide în continuare, așa cum au decis și până acum, ce se va întâmpla”, a declarat Vasile Petrariu, luni, în cadrul unei declarații de presă.

Liderul principalului sindicat din STB a precizat că nu comentează decizia Tribunalului București, instanță care a hotărât vineri că greva este ilegală, și a menționat că acțiunea șoferilor STB nu a fost organizată în scopuri politice.

Ne cerem mii de scuze, dar escaladarea acestui conflict ține de primarul general și de PNL. Eu o să le aduc la cunoștință, îmi dau demisia din calitate de consilier general și membru PSD. Dacă asta este soluția, să vină astăzi să rezolve problema”, susține Petrariu.

Totodată, Petrariu a precizat că acțiunea șoferilor STB ar trebui să fie un exemplu pentru toți salariații din țară.

Eu le spun tuturor celor care manipulează în felul ăsta, pentru că problema noastră nu e că cineva are salarii mari, ci că sunt foarte mulți care au salarii mici. Fiecare la locul lui de muncă să se bată pentru salarii mari”, a precizat liderul sindicaliștilor STB.

Sursă foto:

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com