Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


În plină grevă, STB caută să angajeze șoferi de autobuz / Adrian Criț: Nu ne permitem să fim captivi unor angajaţi care au căzut pradă manipulării sindicatului

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 24 ianuarie 2022

Directorul general al Societății de Transport București, Adrian Criț, a anunțat luni, 24 ianuarie, că a demarat o procedură de angajare pentru șoferi de autobuze, menționând că fiecare zi de grevă ilegală a adus pierderi de 4,8 de milioane de lei la bugetul STB.

Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajaţi care au căzut pradă manipulării sindicatului reprezentativ şi în continuare protestează fără să aibă nicio dorinţă”, a declarat Adrian Criț, menționând că anunțul de angajare a fost postat pe site-ul STB, citat de News.ro.

Astfel, STB caută personal calificat în meseria de conducător autobuz, potrivit unui anunț postat luni, 24 ianuarie. Persoanele interesate trebuie să aibă cel puțin 10 clase, minimum 3 ani de experiență în domeniul transportului de persoane, să dețină un certificat de pregătire profesională și un permis de conducere și să nu aibă cazier judiciar.

Adrian Criț a mai precizat că a formulat plângeri penale împotriva persoanelor care au organizat greva STB, ce ține deja de 5 zile.

În momentul de faţă, prin manipularea unor lideri  se doreşte doar demisia mea. Din păcate, situaţia financiară a companiei, urmare a acestor cinci zile de grevă, este serios afectată. Din păcate, ne vom afla în imposibilitatea plăţii salariilor. Cei care nu revin la locul de muncă sunt responsabili de acest lucru”, a adăugat directorul general al STB.

De cinci zile, activitatea transportului public suprateran din București este aproape paralizată de o grevă ilegală organizată de Sindicatul Transportatorilor, condus de Vasile Petrariu, care a anunțat luni că și-a dat demisia din funcțiile de consilier general și membru al PSD. Principala revendicare a protestatarilor este înlocuirea lui Adrian Criț din funcția de director general al companiei.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com