Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Congresul USR PLUS se va desfășura în sistem hibrid, iar fizic pot participa doar persoanele vaccinate

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 24 septembrie 2021 Etichete: ,

USR PLUS anunță vineri, 24 septembrie, cum se va desfășura Congresul din 2 – 3 octombrie în care va fi validat noul președinte al formațiunii. Congresul USR PLUS se va desfășura în sistem hibrid – fizic și online. La eveniment pot participa fizic doar persoanele vaccinate.

„Biroul Național al USR PLUS a decis, vineri, organizarea congresului din 2-3 octombrie în condiții de maximă siguranță, cu maxim 150 de persoane simultan în sala mare de la Romexpo.

La congresul USR PLUS participă doar persoane vaccinate, conform unei decizii din iulie a Biroului Național, dar în având în vedere situația epidemiologică și restricțiile de organizare a evenimentelor publice, USR PLUS își asumă respectarea regulilor și a decis organizarea congresului în sistem hibrid”, anunță USR PLUS într-un comunicat remis Main News.

Prima zi de congres

În prima zi a congresului vor fi prezenți la Romexpo copreședinții USR PLUS, membrii Biroului Național, echipele care candidează la Biroul Național și vor susține prezentări, invitați internaționali, comisia electorală, staff-ul tehnic și presa.

„În sală vor fi maxim 150 de persoane simultan, care vor respecta regulile de distanțare socială și vor purta mască obligatoriu.

Cei 1200 de delegați care vor vota în cadrul congresului componența noului Biroul Național vor veni la locație împărțiți pe fluxuri orare pentru a-și exercita votul.

Evenimentul de la Romexpo din 2 octombrie va fi transmis LIVE integral, astfel încât toți membrii USR PLUS să urmărească discursurile de la Romexpo”, arată sursa citată.

A doua zi de congres, online

În schimb, în 3 octombrie, a doua zi de congres, dezbaterile privind modificarea statutului USR PLUS vor avea loc într-o ședință exclusiv online.

„USR PLUS reiterează mesajul de încurajare a vaccinării, singura soluție pentru a învinge pandemia, și face un apel la toate forțele politice să respecte regulile și să transmită mesaje de responsabilitate pentru public”, conchide comunicatul.

Comparație cu congresul PNL

În context, amintim că sâmbătă, 25 septembrie, în incinta Romexpo are loc congresul PNL, în cadrul căruia liberalii își vor alege noul președinte.

Comparativ, 5.000 de liberali sunt așteptați la eveniment, asta deși Capitala a intrat oficial în scenariul roșu, iar de la miezul nopții, din 25 septembrie, se aplică noi restricții în București.

Află AICI ce restricții noi se aplică de sâmbătă în Capitală.

PSD a sesizat Poliția și Jandarmeria

De altfel, PSD a anunțat vineri, 24 septembrie, că a sesizat Poliția și Jandarmeria în legătură cu Congresul liberalilor.

Partidul a sesizat Inspectoratul General al Poliției, Direcția Generală a Poliției Municipiului București, Departamentul pentru Situații de Urgență, Jandarmeria, Prefectura Capitalei și Poliția Locală a Municipiului București, „pentru a opri această flagrantă încălcare a legii și pentru a dispersa pe toți participanții la această manifestare iresponsabilă”.

Sursa foto: Inquam photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW