Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


PSD a sesizat Poliția și Jandarmeria în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 24 septembrie 2021 Etichete: , ,

PSD anunță vineri, 24 septembrie, că a sesizat Poliția și Jandarmeria în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, când liberalii își vor alege noul președinte. Lupta se dă între Ludovic Orban, actualul șef al formațiunii, și premierul Florin Cîțu.

Congresul ar urma să se desfășoare la Romexpo, eveniment la care sunt așteptați 5.000 de delegați.

„Milioane de bucureșteni trebuie să respecte restricțiile anti-COVID-19 pe care le-a adus proasta gestiune a pandemiei dar nu pot fi obligați să suporte și nesimțirea liberalilor. Mâine (sâmbătă – n.red.), 5.000 de liberali se vor înghesui în spațiul închis de la Romexpo sfidând legea și restricțiile pe care, în același timp, guvernul Cîțu le impune tuturor celorlalți cetățeni, sub amenințarea sancțiunilor.

Legea trebuie să fie una pentru toți, fără privilegiați și trișori! Nu poate fi acceptată „argumentația” că un congres făcut pentru interese de partid reprezintă un eveniment cultural”, transmite vineri PSD.

În acest context, partidul precizează că a sesizat Inspectoratul General al Poliției, Direcția Generală a Poliției Municipiului București, Departamentul pentru Situații de Urgență, Jandarmeria, Prefectura Capitalei și Poliția Locală a Municipiului București, „pentru a opri această flagrantă încălcare a legii și pentru a dispersa pe toți participanții la această manifestare iresponsabilă”.

Critici de la Ciolacu

Amintim că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat joi, 23 septembrie, decizia PNL de organizare în format fizic a Congresului, în pofida exploziei numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

„Congresul PNL cu 5.000 de oameni într-o singură sală, deși infectările au explodat – este un afront uriaș la adresa românilor. (…) În România revine carantina, magazinele se închid din nou la ora 18.00 sau 20.00, iar Cîțu, Orban, Gorghiu și Rareș Bogdan au un singur gând: cum să numere voturile. Restul țării a reînceput să numere zilnic morții de COVID 19”, a scris atunci Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Ca idee, în ultimele trei zile, autoritățile au anunțat zilnic peste 7.000 de cazuri noi de coronavirus.

Liberalii își vor alege președintele la Romexpo

Congresul PNL ar trebui să se desfășoare sâmbătă, 25 septembrie, în incinta Romexpo cu participarea a 5.000 de delegați liberali din teritoriu.

Potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern, dacă incidența depășește pragul de 3 la mie, în sălile de spectacole se pot desfășura evenimente cu participarea publicului până la 50% din capacitate, cu condiția ca participanții să prezinte certificatul digital și să poarte mască pe protecție pe întreaga durată a evenimentului.

Pavilionul central de la Romexpo are o suprafață de 15.247 mp și 3.000 – 6.000 de locuri. Dacă este să ne raportăm la capacitatea sălii pe scaune, legal la eveniment ar putea participa până la 3.000 de persoane, însă liberalii au o altă interpretare.

Într-o declarație făcută Mainnews.ro, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a explicat că evenimentul poate avea loc, chiar și în situația în care s-a depășit pragul de incidență, ținând cont de suprafața totală a sălii, care în opinia sa ar permite peste 7.000 de persoane.

Într-adevăr, prin Hotărârea de Guvern se permite organizarea evenimentelor private, cum sunt nunțile și botezurile, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare participant, însă aici limita este de 200 de persoane.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW