Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Crima de la Padina. Fiii „vrăjitoarei” Sidonia l-au ucis pe Sorin Anghel cu două cuţite. Filmul atacului sângeros

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 3 iulie 2024 Etichete: , , ,

Nu un cuțit, ci două, au fost folosite la crima de la hotelul Belmont din zona montană Padina de către frații Fabian, arată anchetatorii în rechizitoriul dosarului care a fost trimis în judecată. La uciderea lui Sorin Anghel ar fi fost martori un polițist și un procuror. 

Procurorii spun în rechizitoriu că răfuiala a pornit după ce victima, un om de afaceri din Târgoviște în vârstă de 41 de ani, care consumase alcool şi amfetamină, a interpretat privirile adresate de Laurențiu Marin soției sale care dansa pe un scaun drept nepotrivite, astfel s-a ridicat şi l-a lovit.

Laurențiu a ieșit din incintă, urmat de fratele său Louis-Justin. La un minut se întorc înapoi și se creează agitație. Victima Sorin Anghel iese afară și sparge o sticlă.

Frații Fabian încearcă să îi ceară socoteală victimei pentru lovitură dată anterior, dar nu reușesc să ajungă la el.

Cei trei frați ies pe terasă, unde camerele de supraveghere arată cum Laurențiu și Louis-Justin își pregătesc cuțitele. Bărbații sar un gard al terasei și întră înapoi în locație pe ușă secundară, în proximitatea căreia se afla Sorin Anghel, și îl înjunghie în spate.

Sesizare la Inspecția Judiciară după ce fiii vrăjitoarei Sidonia au fost eliberați din arest

Procurorul general al României, Alex Florența, a sesizat marți, 4 iunie, Inspecția Judiciară, în cazul judecătorilor de la Curtea de Apel Ploiești care au dispus arestul la domiciliu pentru inculpații acuzați de omorul de la Padina. Florența îi acuză pe magistrați de „gravă neglijență și lipsă totală de motivare a deciziei.

„Fără a pune în discuție puterea de lucru judecat a încheierii menționate, s-a apreciat că faptele celor doi judecători de a ignora materialul probator, care relevă dincolo de orice dubiu rezonabil starea de pericol pe care o reprezintă punerea în libertate și, implicit, reîntoarcerea inculpaților în comunitate, întrunesc elementele constitutive ale abaterii disciplinare constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

De asemenea, faptele judecătorilor de a nu motiva în concret în cuprinsul încheierii care sunt motivele care să justifice înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaților întrunesc elementele constitutive ale abaterii disciplinare constând în lipsa totală a motivării ori motivarea în mod vădit contrară raţionamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiţiei sau demnitatea funcţiei de judecător sau procuror”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cum a justificat instanța scoaterea din arest a fiilor vrăjitoarei Sidonia

Pe 29 mai, Curtea de Apel Ploieşti, instanța care a stabilit definitiv scoaterea din arest preventiv a fraţilor Marin Laurenţiu, Marin Louis-Justin, şi Marin George-Armando, a susținut în motivarea deciziei că „măsurile preventive dispuse iniţial nu mai sunt necesare, în vederea bunei desfăşurări a procesului penal, neexistând probe sau indicii că inculpaţii s-ar sustrage de la urmărirea penală sau de la judecată sau că ar pregăti săvârşirea uni alte infracţiuni”, notează News.ro.

„Simpla bănuială de participare la săvârşirea altor infracţiuni ori simpla temere de recidivă nu legitimează prin ea însăşi menţinerea stării de detenţie preventivă”, argumentează magistraţii, adăugând că „raportat la împrejurările şi modul de desfăşurare a activităţii infracţionale imputate, dar şi la persoanele inculpaţilor, cu siguranţă gravitatea faptelor nu poate constitui singurul temei de apreciere a pericolului social pentru ordinea publică”.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW