Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Peste 500 de amenzi aplicate de ANAF, în urma controalelor în centrele angro și balastiere 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 mai 2022

Inspectorii ANAF au aplicat sancțiuni în valoare totală de 2,9 milioane lei, ca urmare a neregulilor constatate în principalele centre angro din țară și la societăți care extrag nisip și pietriș.

În primele trei zile, inspectorii DGAF au verificat peste 600 de societăți din întreaga țară și au aplicat sancțiuni în valoare de 2,9 milioane de lei din care:

– peste 500 de amenzi contravenționale în valoare de peste 2,8 milioane de lei
– aprox. 100.000 de lei, sume confiscate în numerar.

Mai mult, șase depozite au fost sigilate, iar marfă în valoare de aproximativ 2,3 milioane de lei a fost indisponibilizată. Potrivit ANAF, în cazul activitatea a nouă societăți a fost suspendată.

Conform instituției, controalele au vizat fiscalizarea veniturilor, inclusiv prin dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale acolo unde exista această obligație legală, existența documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării, dar și a formelor legale pentru încadrarea în muncă a persoanelor care participau la activitatea comercială.

Principalele nereguli constatate de inspectorii ANAF au fost legate de neînregistrarea veniturilor obținute din comercializarea mărfurilor, produse deținute fără documente justificative, desfășurarea activităților fără îndeplinirea condițiilor legale de declarare/autorizare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 77240 more Information on that Topic: mainnews.ro/peste-500-de-amenzi-aplicate-de-anaf-in-urma-controalelor-in-centrele-angro-si-balastiere/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW