Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Sorin Cîmpeanu: 65.000 de elevi ar putea rămâne cu situația școlară neîncheiată pe primul semestru, potrivit estimărilor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 ianuarie 2021

Sorin Cîmpeanu a declarat că, potrivit estimărilor, peste 65.000 de elevi ar putea rămâne cu situația școlară neîncheiată pe primul semestru. Ministrul Educației susține că 280.000 de elevi au afirmat că au avut dificultăți în ceea ce privește accesul la echipamente IT și internet.

Avem o serie de date care nu sunt într-o armonie perfectă. Ultimele raportări ne arată peste 65.000 de elevi estimaţi, subliniez, estimaţi, ca fiind în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pe primul semestru. Deci, evident că aceşti elevi au ajuns în această situaţie din cauza unor factori care au împiedicat participarea la procesul de educaţie. Şi, în acelaşi timp, avem raportări de 280.000 de elevi, care spun, sunt declaraţii proprii, că au avut dificultăţi în acces la echipamente IT şi la Internet”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la masa rotundă „Cum începem şcoala?”, organizată de Salvaţi Copiii România, citat de Agerpres.

Ministrul Educației a explicat că, anul trecut, în luna aprilie, 230.000 de elevi au transmis că nu au acces la echipamente IT, iar Ministerul de resort a achiziționat 250.000 de tablete, pentru a rezolva problemele de acest tip.

Şi, totuşi, separat de aceştia, au apărut alţi 280.000 de elevi care au declarat că nu au avut acces la învăţarea online din cauza lipsei de echipamente sau din cauza lipsei de acces Internet. Acest lucru ar trebui să fie verificat, una din explicaţii ar fi aceea că în prima etapă au declarat că au acces la echipamente aceia care, fiind doi sau trei în casă, au avut un singur echipament sau au avut echipamentul părinţilor, după cum, o altă explicaţie, îmi pare rău că trebuie s-o spun, dar nu cred că are rost să ascundem nici lucrurile care sunt, să spunem, în dezavantajul ministerului, nici al şcolii, dar nici al elevilor, care, deşi au acces, aflând că există posibilitatea de a avea o tabletă sau un laptop în plus… ‘dacă se poate, de ce nu‘”, a precizat ministrul Educației.

Ministerul Educației ar urma să primească, în cadrul proiectului ROSE, 60.000 de laptopuri până pe 4 februarie, a precizat demnitarul.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW