Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Ion Iliescu, amuzat de glumele pe seama lui: Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranţa moare penultima. Le apreciez cât timp au umor

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 4 martie 2024 Etichete:

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a spus, într-un interviu acordat consilierului său, Ionuț Vulpescu, că ştie că Internetul e plin de meme-uri cu el, „că speranţa moare penultima” sau că a fost văzut la bancă, pentru a contracta un credit pe 30 de ani.

Interviul a fost publicat duminică, 3 martie, ziua în care Ion Iliescu a împlinit 94 de ani.

„Vârsta îţi dă o măsură a graniţelor – foarte subtile, de altfel – dintre curaj şi tupeu, dintre prostie şi altruism, dintre merite şi experienţă. Nu cred că a trăi viaţa în acord cu nişte standarde comune e o soluţie: astăzi profesionalizarea începe mai devreme, joburile sunt mai copleşitoare, familiile apar mai târziu. Dar vârstele sunt importante: ale maturităţii, afectivităţii, aşteptărilor. Vorba lui Caragiale: sunt vechi, domnule! Dar asta nu trebuie să însemne în mod necesar a fi retrograd, hiperconservator sau inamovibil”, a afirmat fostul președinte al României.

„Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranţa moare penultima sau că am fost văzut la bancă, pentru un credit pe 30 de ani, etc. Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor, adică sunt inteligente. Lumea nu începe cu noi şi cu siguranţă nici nu se termină cu noi. Valabil pentru orice muritor”, a spus Ion Iliescu, citat de News.ro.

Dosarul Revoluției din 1989 se află la Curtea de Apel București, unde Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, fost vicepremier, şi Iosif Rus, fost șef al Aviației Militare, vor fi judecați pentru crime împotriva umanității.

Manevre criminale pentru consolidarea puterii

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatorii militari, Ion Iliescu, în calitate de şef de stat şi de guvern, și Gelu Voican Voiculescu, pentru a câștiga legitimitate populară și consolidarea puterii politice deţinute începând cu ziua de 22 decembrie 1989, orele 16:00, au indus în eroare opinia publică în mod constant, repetat, sistematic, prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat) şi şi-a asumat, în intervalul 22 – 30 decembrie 1989, operaţiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcţii de conducere ale MApN.

Aceste fapte, arată procurorii, au avut drept consecinţe generarea şi amplificarea psihozei generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat şi astfel, în intervalul 22 – 30 decembrie 1989 au survenit 857 decese, 2.382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari.

Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW