Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Legea privind reducerea cheltuielilor în instituțiile publice, promulgată

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 14 iulie 2023 Etichete: ,

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, 14 iulie, Legea privind reducerea cu 10% a cheltuielilor în instituțiile publice, informează Administrația Prezidențială.  Astfel, conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice,  indiferent de modul de finanţare şi subordonare, au obligaţia de a dispune măsurile necesare în vederea reducerii cu 10% a cheltuielilor aprobate pe anul 2023 la capitolul „Bunuri şi servicii”.

Prevederile nu se aplică pentru cheltuielile cu medicamentele şi materialele sanitare, cu serviciile medicale, pentru cheltuielile cu acţiuni şi programe de sănătate, pentru cheltuielile aferente susţinerii desfăşurării Programului naţional „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023″, cu respectarea prevederilor cadrului legislativ specific în vigoare, precum şi în cazul cheltuielilor aferente unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar, se arată în actul normativ.

În luna mai ac, fostul premier al României, Nicolae Ciucă, a cerut tuturor miniștrilor să facă planuri de reducere a cheltuielilor.  Decizia s-a luat după ce  Ministerul de  Finanțe a prezentat date din care reiese o slabă colectare a veniturilor la bugetul de stat.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW