Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Aurescu: Germania a reconfirmat sprijinul pentru aderarea României în spațiul Schengen

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 13 mai 2023 Etichete: , , , , ,

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, susține că Germania a reconfirmat sprijinul pentru aderarea României în spațiul Schengen. El a purtat o discuție oficială cu omologul său bavarez , Annalena Baerbock,  vineri, 12 mai. Potrivit autorităților române, principalul obiectiv diplomatic al statului nostru pentru anul 2023 rămâne acceptarea în spațiul Schengen.

De asemenea, Aurescu a punctat și necesitatea întăririi granițelor UE, în contextul războiului Rusia-Ucraina.

Ministrul german de externe a reconfirmat, în mod ferm, sprijinul puternic al Germaniei pentru aderarea României cât mai curând, precizând, printre altele, că discuţiile interne din ţara sa privind gestionarea frontierelor interne Schengen cu alte state membre nu afectează în niciun fel poziţia menţionată a Berlinului”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Recent, ministrul de Interne al Austriei a vizitat România, iar în cadrul discuțiilor pentru aderarea României la Schengen, s-a arătat sceptic față de progresele țării noastre în acest sens. El a precizat că „mai e cale lungă” până când România ar putea fi acceptată în Schengen.

„Poziția Austriei nu s-a schimbat deloc. Libertatea de circulație în Uniunea Europeană va fi posibilă doar în cazul unei protecții robuste a granițelor exterioare”,  a precizat ministrul de Interne de la Viena Gerhard Karner, citat de Deutsche Welle. În urma acestor afirmații, câțiva dintre europedeputații români au precizat că Austria se opune aderării statului nostru în Schengen, doar din motive politice, migrația ilegală fiind, de fapt, o temă falsă. Detalii puteți citi aici.

Austria şi Olanda au votat împo­triva aderării Româ­niei şi a Bulgariei la spaţiul Schen­gen în luna decembrie 2022.

CITEȘTE ȘI: Aurescu dă asigurări că Suedia susține aderarea României la Schengen

Sursă foto: Ministerul Afacerilor Externe

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW