Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Ministerul Finanțelor ar putea încheia analiza veniturilor săptămâna viitoare. Ce urmează să facă Guvernul pentru reducerea cheltuielilor


Ministerul Finanțelor ar putea trimite analiza solicitată de Guvern, săptămâna viitoare, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Pe baza indicatorilor fiscali, economici, coaliția de guvernare va decide asupra reducerii cheltuielilor bugetare. Planul de economii la bugetul de stat va fi prezentat public și asumat de Guvern. 

„Ministerul de Finanţe lucrează (n.r. la analiză asupra veniturilor globale) Va fi prezentat coaliţiei şi ulterior urmează să ajungă cel mai probabil săptămâna viitoare la Guvern pentru a fi luată o decizie în acest sens.În privinţa nevoii de a colecta la buget şi legat de nevoia de a aduce cât mai aproape de media europeană acest nivel de colectare din România, aceasta este o chestiune cunoscută la nivel public, Guvernul binenţeles că este conştient de această nevoie ca ANAF să îşi îmbunătăţească nivelul de performanţă, acest lucru depinde şi de eficienţa echipei care lucrează acolo dar depinde şi de nivelul de digitalizare, iar aceasta poate fi soluţie importantă, ca prin digitalizare să poată fi urmărite mai eficient aceste venituri şi ele să apotă ulterior să genereze taxe şi impozite cât mai aproape de măcar media europeană”, a precizat Dan Cărbunaru, după ședința Guvernului, de joi, 4 mai. Printre măsurile de reducere a cheltuielilor publice s-a vehiculat în spațiul public: înghețarea angajărilor la stat, tăieri de fondurile destinate bunurilor, serviciilor din cadrul instituțiilor publice. Ciucă a transmis că nu se vor tăia salarii sau fonduri de la investiții.

Sarcină pentru ANAF: Să îmbunătățească gradul de colectare. Angajații au altă opinie: „Noi suntem soluția, nu problema”

Până când Guvernul va lua decizii finale cu privire la cheltuielile bugetare, sarcina pentru ANAF rămâne să îmbunătățească gradul de colectare a taxelor și a impozitelor, susține purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Pe de altă parte, finanțiștii susțin că ei nu „reprezintă o problemă”, ci o soluție în colectarea taxelor, însă, Guvernul ar trebui să-și îndrepte privirea și asupra condițiilor lor de lucru.

„S-a instituit o stare de frustrare, având în vedere că nu se respectă grila de salarizare. Și, evident, că din cauza aceasta nici gradul de colectare nu este îmbucurător. Sunt hotărâri judecătorești definitive prin care am reușit să demonstrăm că salariile de bază trebuie să fie mai mari cu până la 25 % decât cele din acest moment. În ceea ce privește, sporurile am reușit să demonstrăm în instanță că cel acordat pentru condițiile de muncă(n.r. neuropsihiatric) este întemeiat. Noi am cerut respectarea acestora pe viitor”, a precizat pentru Main News, Nicolae Toader, președintele Sindicatului Național Finanțe Publice(n.r. Sindfisc).

CITEȘTE ȘI:  Guvernul amână supraimpozitarea veniturilor. De ce nu poate fi trecută în „Ordonanța austerității” SURSE

Sursă foto: Guvernul României 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW