Sunday, August 7, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre redeschiderea școlilor: Suntem pregătiţi să reacţionăm la orice situaţie care apare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 septembrie 2020 Etichete: ,

Ludovic Orban a anunțat că autoritățile sunt pregătite să reacționeze la orice situație, în contextul redeschiderii școlilor. Premierul a spus că propunerile legate de modul în care va începe școala la data de 14 septembrie au pornit de la consiliile de administrație, iar decizia finală a aparținut comitetelor județene pentru situații de urgență. 

Ludovic Orban susține că au existat dialoguri ample în ultima perioadă pe tema redeschiderii școlilor, deoarece a fost nevoie ca autoritățile locale să colaboreze cu inspectoratele școlare în beneficiul elevilor.

Şcolile sunt în proprietatea localităţilor. Şcolile au practic o legătură directă cu autoritatea locală, în consiliul de administraţie al şcolilor sunt reprezentaţi profesorii, părinţii, autorităţile locale. Există o departajare a competenţelor între inspectoratele şcolare care urmăresc în special partea de programă şcolară, aplicarea legislaţiei în domeniul educaţiei şi autorităţile locale care sunt implicate în investiţii, cheltuieli materiale şi servicii. Această colaborare trebuie să funcţioneze în beneficiul copilului. Din cauza asta au existat dialoguri ample în toată perioada premergătoare şcolii între inspectoratele şcolare, reprezentanţii autorităţilor şcolare, directorii unităţilor şcolare astfel încât să se ia toate măsurile pentru buna pregătire a anului şcolar”, a declarat premierul României, la o conferinţă de presă susţinută la Vâlcea.

Premierul a adăugat că propunerile legate de modalitate în care începe școala au pornit de la consiliile de administrație are școlilor, iar decizia finală a fost luată de comitetele județene pentru situații de urgență.

Se ştie de mult cum începe şcoala. A existat un dialog permanent cu conducerile unităţilor şcolare, cu cadrele didactice, cu sindicatele din educaţie, cu autorităţile locale. Sigur că deschiderea şcolii este un proces care presupune decizii în fiecare unitate şcolară. Există lăsată o anumită autonomie în privinţa deciziilor. Practic, propunerile legate de modalitatea în care începe şcoala pornesc de la consiliile de administraţie ale şcolilor. Sigur, decizia a fost luată în final de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, am instituit obligaţia managerilor, directorilor de şcoli, de a asigura, prin intermediul diriginţilor, învăţătorului, legătura cu părinţii, astfel încât să se ia toate măsurile şi suntem pregătiţi să reacţionăm la orice situaţie care apare”, a precizat Ludovic Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW