Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dezvăluiri din dosarul fostului trezorier PSD. Excursii pe banii partidului pentru familie și alți social-democrați / Care au fost destinațiile alese

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 4 iulie 2022

Republica Dominicană, Singapore, Bali, Mamaia sau Tenerife sunt o parte dintre locurile alese de membri ai Partidului Social Democrat pentru a organiza excursii din banii obținuți de la stat, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în dosarul în care fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, a fost acuzat de delapidare și utilizarea subvențiilor în alte scopuri.

Reamintim că, săptămâna trecută, procurorii DNA au anunțat că au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu fostul trezorier PSD Mircea Drăghici, acuzat că ar fi folosit peste 500.000 de lei din banii partidului pentru a plăti excursii în zone turistice exotice.

Potrivit rechizitoriului transmis la solicitarea Main News, între anii 2017 și 2018, Mircea Drăghici ar fi efectuat mai multe plăți către o agenție de turism.

Procurorii au găsit, ulterior, documente și facturi emise de tour-operatori sau hoteluri din țară și din afară, o parte dintre ele având ca beneficiari „persoane fizice care nu aveau calități oficiale sau nu dețineau calitatea de membri” ai PSD.

SC (…) SRL (n.r. agenția de turism indicată de procurorii DNA) a emis facturi către (…) pentru deplasări în legătură cu activitatea politică a partidului, dar și pentru deplasări în interes personal realizate de familia trezorierului formațiunii politice (n.r. Mircea Drăghici), alți membri de partid și cunoscuții acestora, se mai arată în rechizitoriul anonimizat, transmis de DNA la solicitarea Main News.

Republica Dominicană, Singapore, Bali, Cipru, Sardinia (Italia), Mamaia, Tenerife și Algarve (Portugalia) sunt destinațiile în care au existat excursii plătite din banii Partidului Social Democrat, potrivit sursei citate.

Republica Dominicană, Singapore și Bali, Limassol (Cipru) și Mamaia sunt „destinațiile finale comune” indicate de procurorii DNA.

În anul 2021, DNA a cerut printr-o adresă oficială informații de la PSD pentru a afla dacă în perioada 2018-2019 au fost organizate „evenimente cu caracter politic” în Bali, Republica Dominicană și Doha, potrivit surselor News.ro.

Cererea DNA viza mai multe persoane, printre care fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, Irina Tănase, fosta concubină a lui Dragnea, Mircea Drăghici sau alți foști membri de partid.

Context

DNA susține că, între 10 aprilie 2017 și 22 mai 2018, Mircea Drăghici ar fi folosit 550.522 lei din conturile PSD pentru a achita „unele cheltuieli ocazionate de deplasarea și/sau cazarea în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane”. 231.040 lei ar fi reprezentat o parte dintre subvențiile acordate PSD de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Mircea Drăghici este acuzat de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate și delapidare, în formă continuată. Dosarul a fost trimis la Tribunalul București.

Fostul trezorier PSD a acceptat să fie condamnat la 6 ani de închisoare cu executare și să îi fie interzise, pe parcursul a 9 ani, drepturile: „de a fi ales în autoritățile publice sau în oricare alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii (trezorier partid politic) și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”, susțin procurorii DNA. 

Reamintim că, pe 1 iulie 2021, Mircea Drăghici a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru fapte similare.

Sursă foto: Mircea Drăghici / Facebook

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/dezvaluiri-din-dosarul-fostului-trezorier-psd-excursii-pe-banii-partidului-pentru-familie-si-alti-social-democrati-care-au-fost-destinatiile-alese/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/dezvaluiri-din-dosarul-fostului-trezorier-psd-excursii-pe-banii-partidului-pentru-familie-si-alti-social-democrati-care-au-fost-destinatiile-alese/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/dezvaluiri-din-dosarul-fostului-trezorier-psd-excursii-pe-banii-partidului-pentru-familie-si-alti-social-democrati-care-au-fost-destinatiile-alese/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW