Wednesday, May 31, 2023
Jurnalism corect


BREAKING Fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, condamnat la 5 ani de închisoare / Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 1 iulie 2021

UPDATE Fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, s-a predat și urmează să fie încarcerat, potrivit unor surse Main News.

Știrea inițială

Fostul trezorier al Partidului Social Democrat, Mircea Drăghici, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă. 

Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe împotriva sentinţei penale nr. 414 din data de 15 octombrie 2020 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, în dosarul nr. 1983/1/2019. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă apelantul inculpat Drăghici Mircea Gheorghe la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile ocazionate de soluţionarea apelului formulat de Ministerul Public rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru apelantul inculpat, în cuantum de 220 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 1 iulie 2021”, este decizia ÎCCJ.

Mircea Drăghici a fost acuzat de două fapte de delapidare și de utilizarea subvențiilor acordate unui partid în alte scopuri.

Pe data de 25 iulie 2020, Drăghici a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că a folosit în interes propriu 380.000 de euro din subvenţiile acordate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Mircea Drăghici a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare, dar a atacat sentința cu apel.

Joi, fostul trezorier al PSD a pierdut definitiv procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește aici, pe larg, acuzațiile DNA pentru Mircea Drăghici: Începe judecata în dosarul fostului trezorier al PSD. Drăghici, judecat pentru că ar fi folosit subvențiile acordate partidului în scop personal

Sursă foto: Mircea Drăghici / Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW