Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Şeful PSD Iaşi spune că Mihai Chirica şi Costel Alexe trebuie să-şi dea demisia, în contextul dosarelor penale

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 20 februarie 2022

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, a declarat duminică, 20 februarie, că singura şansă pentru județul Iaşi este ca Mihai Chirica, primarul municipiului, şi Costel Alexe, președintele Consiliului Județean, ambii liberali, să-şi dea demisia.

Maricel Popa susține că sunt necesare alegeri anticipate până la finalul acestui an.

„Singura şansă pentru Iaşi este ca Mihai Chirica şi Costel Alexe să-şi dea demisia şi să fie alegeri anticipate până la sfârşitul anului. Nu poţi condamna un milion de ieşeni. Cei doi sunt nefrecventabili, nu îi mai primeşte nimeni când se duc la vreun minister.

Chirica şi Alexe trebuie să înţeleagă că este cazul să plece. Ar fi un gest de onoare după ce au strâns împreună şapte dosare”, a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, liderul social-democraților ieșeni, citat de News.ro.

De altfel, filiala Iași a Partidului Social Democrat (PSD) a transmis vineri, 18 februarie, un comunicat în care îi atacă pe liberalii Costel Alexe și Mihai Chirica, în contextul în care Costel Alexe are un nou dosar la DNA, după cum au anunțat procurorii DNA.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat vineri, 18 februarie, că a început urmărirea penală față de Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, și alți 2 funcționari din CJ Iași. Liberalul este cercetat pentru abuz în serviciu, după ce și-ar fi pus un consilier la conducerea Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” din Iași, potrivit parchetului anticorupție.

Astfel, social-democrații din Iași au transmis vineri că Mihai Chirica – membru PNL în prezent, dar fost membru PSD – și Costel Alexe „au adunat până acum 7 dosare penale și niciun proiect de interes major pentru comunitate”.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW