Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Costel Alexe, un nou dosar la DNA / Președintele CJ Iași, cercetat după ce și-ar fi pus un consilier la conducerea unei școli

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 18 februarie 2022

Direcția Națională Anticorupție a anunțat vineri, 18 februarie, că a început urmărirea penală față de Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, și alți 2 funcționari din CJ Iași. Liberalul este cercetat pentru abuz în serviciu, după ce și-ar fi pus un consilier la conducerea Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” din Iași, potrivit parchetului anticorupție.

În același dosar mai sunt cercetați Radu Apetrei, șeful Serviciului resurse umane și salarizare din CJ Iași, și Vlad Corneliu Baba, consilier IA în cadrul Compartimentului Cabinet la Președintele CJ Iași.

Procurorii susțin că, pe 11.11.2020, Costel Alexe, la scurt timp după ce a câștigat mandatul de președinte al CJ Iași, l-ar fi detașat pe Vlad Baba pe funcția de manager interimar la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” deși fusese angajat la Consiliu în aceeași zi și „nu îndeplinea condițiile legale de ocupare a funcției”.

Ulterior, la datele de 10.03.2021 și 07.07.2021, suspectul Alexe Costel, în calitatea menționată anterior, ar fi dispus prelungirea detașării suspectului Baba Vlad-Corneliu în aceeași funcție de conducere”, se mai arată în comunicatul DNA.

Șeful serviciului de resurse umane și salarizare din CJ Iași l-a ajutat pe Costel Alexe cu documentele necesare, potrivit anchetatorilor.

Faptele descrise ar fi produs un prejudiciu bugetelor Consiliului Județean Iași și Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași în sumă totală de 86.153 lei, reprezentând suma remunerațiilor încasate de către suspectul Baba Vlad-Corneliu în baza contractului de management interimar, dar și vătămarea intereselor legitime ale celor două instituții urmare a numirii interimare la conducerea școlii a unui manager care nu îndeplinea condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere a unei instituții publice de cultură”, mai arată procurorii.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW