Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


33.000 de persoane din Austria depind de forța de muncă din România/ Un tren special va transporta săptămânal muncitori români în Austria, începând cu doi mai

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2020 Etichete: , ,

Austria stabilește cu România o legătură săptămânală specială cu un tren de noapte, care va trece prin Ungaria, pentru ca românii care lucrează ca îngrijitori să fie scutiți de restricțiile de la frontiere, conform Reuters.

Sistemul de îngrijire a persoanelor vârstnice sau în imposibilitate de deplasare din Austria se bazează, în mare parte, pe asistenți medicali din țara noastră.

Pentru ca are nevoie de forța de muncă din România, iar românii nu pot trece cu mașinile prin Ungaria, din cauza închiderii granițelor, măsură impusă pe timpul pandemiei de coronavirus, Austria a decis să introducă un tren de noapte, care va circula începând cu doi mai și este acceptat de toate țările implicate, întrucât permite transportul unui număr mare de persoane și, în același timp, se respectă măsurile de distanțare socială.

„Mă bucur că, în ciuda închiderii frontierelor, am reuşit să dezvoltăm o soluţie comună pentru coridoare pentru lucrătorii din România”, a declarat ministrul austriac, Caroline Edtstadler, într-o declaraţie, precizând că aproximativ 33.000 de persoane din Austria depind de serviciile acestor persoane, potrivit Digi24.

Mijlocul de transport va pleca săptămânal de la Timișoara, însă dacă proiectul se va dovedi a fi un succes, s-ar putea ajunge la o frecvență de circulație de până la trei nopți pe săptămână.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *