Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Alexandru Pițurcă a scăpat de controlul judiciar

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 14 februarie 2023 Etichete: ,

Curtea de Apel București a revocat marți, 14 februarie, controlul judiciar impus fiului fostului selecționer al echipei naționale de fotbal a României, Alexandru Pițurcă, pus sub acuzare de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în dosarul măștilor neconforme.

„Admite contestația formulată de către contestatorul Alexandru Victorio Pițurcă – revocă masura controlului Judiciar. Respinge ca nefondată contestația formulată de DNA împotriva aceleiași încheieri penale”, se arată în minuta instanței.

Tribunalul București a respins la 1 februarie solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru Alexandru Pițurcă și pentru directorul ROMARM, Gabriel Țuțu. Aceștia au fost plasați sub control judiciar.

Instanța a motiva lăsarea în libertate a fiului fostului selecționer arătând ca implicarea acestuia ar fi „mai redusă”. Detalii aici.

Săptămâna trecută, Tribunalul Bucureşti a ridicat controlul judiciar şi în privinţa lui Victor Piţurcă, cercetat în acelaşi dosar.

Șeful ROMARM, Gabriel Țuțu, cercetat în acelaşi dosar, a cerut și el ridicarea controlului judiciar, instanţa urmând să ia o decizie în acest sens.

Context

Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, Victor Pițurcă, a fost reținut la sfârșitul lunii ianuarie și ulterior plasat sub control judiciar de Direcția Națională Anticorupție. În aceeași anchetă este vizat și Alexandru Pițurcă, respectiv directorul ROMARM.

Procurorii susțin că Gabriel Țuțu, în calitate de director al ROMARM, pe fondul pandemiei de coronavirus, ar fi cerut 50.000 de lei pentru a interveni pe lângă anumite persoane din cadrul MApN pentru a-i da firmei deținute Alexandru Pițurcă contracte pentru livrarea unor măști de protecție neconforme.

Totodată, Țuțu ar fi încheiat în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de Victor Pițurcă, în condiții dezavantajoase pentru compania statului, două contracte ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

Foto: Alexandru Pițurcă / Instagram

Comentarii