Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fără târg de Paște în București. Care este motivul pentru care a fost respinsă propunerea lui Nicușor Dan

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2024

Primăria Capitalei, prin Centrul CREART, a anunțat că a fost anulat Târgul de Paște al Capitalei, Tradiții și Flori de Sărbători, ediția a 12-a, motivul invocat fiind ajustările bugetare recente.

La București, în 2024, sărbătoarea Paștelui va fi mai discretă sau chiar inexistentă, deoarece Târgul anual, programat să aibă loc în Parcul Carol I între 27 aprilie și 6 mai, a fost anulat prin voturile consilierilor PSD și PNL.

Primarul Nicușor Dan a încercat să suplimenteze bugetul CREART cu 1,5 milioane de lei pentru organizarea Târgului de Paște în Parcul Herăstrău, însă propunerea de rectificare bugetară a fost respinsă în Consiliul General al Municipiului București, cu 19 voturi „pentru”, 31 de abțineri și un vot „împotrivă”.

Consilierul general Nicorel Nicorescu (USR) a afirmat pe Facebook că PSD și PNL au tăiat alocarea bugetară pentru acest eveniment tradițional.

Din cauza ajustărilor bugetare recente, CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, inițiator și organizator al Târgului oficial de Paște al Capitalei, este obligat să anunțe anularea celei de-a 12-a ediții, ce urma să se desfășoare în Parcul Regele Mihai I, în perioada 27 aprilie – 6 mai. Devenit deja o tradiție a Bucureștiului și fiind vizitat anual de peste 100.000 de locuitori ai orașului și turiști, evenimentul cultural prezenta arta și meșteșugurile autentice din toate zonele etnografice ale țării, peste 80 de creatori și producători locali participând în cadrul târgului, în fiecare ediție. Regretăm că ne aflăm în imposibilitatea reală de a ne continua misiunea, promovarea și susținerea tradițiilor și a patrimoniului național imaterial, și vă asigurăm că ne concentrăm eforturile pentru a menține beneficiile culturale ale publicului, cetățenii capitalei”, anunță CREART pe pagina sa de Facebook.

În țară, sărbătorile pascale devin o oportunitate de a diminua bugetele locale cu sume semnificative pentru închirierea unor decorațiuni tematice pascale.

 

Foto: Facebook CREART

 

Comentarii