Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


100 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru regenerarea pădurilor / Banii vor ajunge direct la propietari

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 24 mai 2022

Comisia Europeană (CE) va oferi României un ajutor de 100 milioane de euro pentru a sprijini regenerarea pădurilor deteriorate din țara noastră, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar de marți, 24 mai. 

Obiectivul schemei este de a sprijini proprietarii să regenereze pădurile în zonele afectate de incendii forestiere, fenomene climatice nefavorabile, infestări cu dăunători și evenimente catastrofale.

Sprijinul va lua forma unor subvenții directe acordate proprietarilor de păduri private și publice, precum și asociațiilor acestora, se arată în comunicat.

Aceștia vor primi bani prin intermediul mecanismului de redresare și de reziliență.

„Schema va fi finanţată prin Facilitatea de redresare şi rezilienţă (FRR), în urma evaluării pozitive de către Comisie a Planului de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României şi a adoptării acestuia de către Consiliu”, a precizat CE.

Comisia a constatat că schema este necesară și adecvată pentru a încuraja regenerarea pădurilor din România. 

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a anunțat marți, 12 aprilie, că autoritățile, alături de Comisia Europeană și societatea civilă, vor alcătui, până la finalul anului, o listă a ariilor naturale deteriorate, urmând să fie reabilitate cu fonduri obținute prin intermediul PNRR.

În plus, ministrul Mediului și-a luat „angajamentul ferm” că fondurile din PNRR vor fi folosite și pentru a include monitorizarea pădurilor prin intermediul imaginilor de satelit și a camerelor video, ce ar urma să fie instalate în zone de risc.

Foto: Inquam Photos / Tudor Costache

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW