Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Andrei Tinu, demis din funcția de președinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, susține că va depune plângere penală

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 martie 2020 Etichete: , , ,

Prim-minstrul Ludovic Orban l-a destituit pe Andrei Tinu din funcția de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, funcție cu rang de secretar de stat. Acesta susține că va depune plângere penală pentru abuz în serviciu.

Andrei Tinu fusese eliberat din funcție în baza unei hotărâri a premierului Ludovic Orban în data de 11 decembrie 2019 și repus la 14 ianuarie, în urma unei decizii judecătorești.

Decizia de destituire a lui Andrei Tinu a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 30 martie.

Suspiciunile de corupție din instituția condusă de președintele Andrei Tinu și vicepreședinții Varol Amet și Sorin Marius Bozgan au fost confirmate de Corpul de control al ministrului Justiției, trimis de fostul ministru al Justiției, Ana Birchall. În această cauză Parchetul General a deschis un dosar penal.

Ana Birchall: Toate neregulile identificate în raport sunt foarte grave și trebuie remediate în regim de urgență.

„Da, este adevarat că urmare a mai multor sesizări pe care le-am primit la începutul lui iulie 2019, am dispus Corpului de Control al ministrului efectuarea unui control amănunțit, inclusiv cu privire la activitatea financiar contabilă, la Autoritatea Națională pentru Cetățenie.

Toate neregulile identificate în raport sunt, din punctul meu de vedere, foarte grave, și trebuie remediate în regim de urgență.

În raport, aprobat prin semnătura mea, sunt identificate câteva suspiciuni de natură penală care, din punctul meu de vedere, trebuie lămurite tot în regim de urgență drept care, în baza competențelor legale pe care le-am avut în calitate de ministru al Justiției, am sesizat atunci Parchetul General.

De asemenea pentru înlăturarea vulnerabilităților instituționale și pentru o mai buna funcționare a activității am propus reorganizarea Autoritatii Naționale pentru Cetățenie ca direcție in cadrul Ministerului Justiției”, a scris Ana Birchall pe Facebook în luna ianuarie.

Sursa foto: Facebook / Andrei Tinu

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/andrei-tinu-demis-din-functia-de-presedinte-al-autoritatii-nationale-pentru-cetatenie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW