Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Zelenski: Drapelul ucrainean va flutura din nou în zonele ocupate ale Ucrainei, precum Crimeea

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 august 2022

Volodymyr Zelenskiy, președintele Ucrainei, a promis într-un discurs susținut marți, 23 august, că va aduce „libertate Ucrainei și cetățenilor din Crimeea” și că steagul ucrainean va flutura „acolo unde trebuie”, adică în toate părțile ocupate ale Ucrainei, relatează The Guardian.

Într-un discurs susținut la deschiderea unei conferințe internaționale privind Crimeea, președintele ucrainean a declarat că Kievul va restabili dominația ucraineană asupra regiunii anexate de Rusia.

„Pentru a învinge teroarea, este necesar să obținem victoria în lupta împotriva agresiunii rusești. Este necesar să eliberăm Crimeea. Aceasta va fi resuscitarea legii și a ordinii mondiale. Prin urmare, trebuie să eliberăm și Crimeea de sub ocupație. Totul a început în Crimeea și se va termina în Crimeea”, a declarat Zelenskiy.

Într-un discurs separat ținut astăzi pentru a marca ziua drapelului național al Ucrainei și în ajunul zilei independenței țării, care este sărbătoriă la 24 august, Zelenskiy a promis că drapelul ucrainean va flutura „acolo unde trebuie”, adică în toate părțile ocupate ale Ucrainei.

„Drapelul cu albastru și galben va flutura din nou la el acasă, acolo unde ar trebui să fie de drept, în toate orașele și satele ocupate temporar din Ucraina”, a punctat liderul de la Kiev

Președintele ucrainean a vorbit, de asemenea, și într-o conferință de presă comună cu Andrzej Duda, președintele polonez, care efectuează o vizită oficială în Ucraina. El a fost întrebat despre posibilitatea unui atac cu rachete rusești asupra Kievului miercuri, chiar de ziua independenței.

„A existat o amenințare zilnică de atacuri rusești și serviciile secrete ucrainene lucrează cu serviciile secrete străine. Răspunsul la un atac asupra capitalei ucrainene ar fi fost același pentru orice oraș ucrainean care ar fi fost atacat de Rusia.

Dacă ne vor lovi, vor primi un răspuns, un răspuns puternic. Vreau să spun că în fiecare zi acest răspuns va crește, va deveni din ce în ce mai puternic”, a replicat Zelenskiy.

Foto: Președinția Ucrainei/ president.gov.ua

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW