Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Zelenski a ajuns la București / Președintele Ucrainei nu va mai susține discursul din Parlament

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 10 octombrie 2023 Etichete:

UPDATE Conducerea celor două Camere ale Parlamentului s-a reunit, din nou, marţi, pentru a decide anularea şedinţei de plen reunit convocată iniţial la ora 17.00 pentru discursul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Şedinţa comună a Camerei Deputatilor şi Senatului, consacrată primirii mesajului preşedintelui Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, programata pentru astăzi, ora 17.00, s-a anulat. De la ora 15.00 va avea loc şedinţă comună a Parlamentului, iar maine dimineaţă, de la ora 9.00, va avea loc o şedinţă de plen comun”, a anunţat Camera Deputaţilor.

Preşedintele ucrainean va veni totuşi la Parlament, unde va fi primit de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă şi de preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

Știrea inițială

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns marți, 10 octombrie, la București. Liderul ucrainean a fost întâmpinat la aeroport de ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu. Zelenski nu va mai susține discursul programat în Parlament la ora 17:00, potrivit surselor Main News. 

Programul președintelui ucrainean prevede întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Marcel Ciolacu, dar și cu preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Alfred Simonis şi Nicolae Ciucă, iar de la ora 17:00 Zelenski era așteptat să susțină un discurs în Parlament.

Conform surselor Main News, decizia survine pe fondul programului încărcat.

„Va fi rău dacă vine Zelenski în Parlament”, a spus Șoșoacă într-un clip video înainte de venirea lui Zelenski în România.

„ZELE, AI CURAJ SĂ TE ÎNTÂLNEȘTI CU MINE?
AM O SCRISOARE SA ÎȚI DAU! E PENTRU ROMÂNII NOȘTRI DE DINCOLO PE CARE ÎI OMORI!”, a mai scris Șoșoacă după anularea discursului din Parlament.

„E OFICIAL: Cu durere în suflet, anunțăm că viteazul președinte ucrainean Volodimir Zelinski nu va mai veni astăzi în Parlamentul României. Merge doar la Iohannis”, a transmis și Simion.

Volodimir Zelenski a mai susținut un discurs în Parlamentul României, transmis live, la 4 aprilie 2022. Ședința de plen în care au fost făcute declarațiile a fost marcată de mai multe momente care nu ne fac neapărat cinste. Începutul discursului a întâmpinat dificultăți tehnice, președintele Senatului la acea vreme, Florin Cîțu, s-a adresat sălii cu „onorată instanță”, iar premierul Nicolae Ciucă a fost ultimul care a luat cuvântul, după liderul de la Kiev.

Senatorul independent Diana Șoșoacă a ieșit atunci din sală în timpul discursului lui Zelenski. Ea a susținut, fără a oferi dovezi în acest sens, că discursul președintelui ucrainean a fost înregistrat, iar în opinia ei acest gest arată lipsă de respect.

De asemenea, George Simion, liderul AUR, prezent în sala de plen, nu a ascultat discursul lui Volodimir Zelenski, ci a făcut un live pe Facebook.

Volodimir Zelenski va fi primit, marți, 10 august, la ora 13.00, la Palatul Cotroceni, de către preşedintele Klaus Iohannis. De la ora 17:30, liderul ucrainean se va întâlni cu premierul Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Twitter / Luminița Odobescu

Comentarii