Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Președintele Colegiului Medicilor: Este inacceptabil ca un medic să prezinte mesaje eronate. Trebuie să avem o atitudine fermă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 noiembrie 2021

Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), a declarat joi, 4 noiembrie, că procesul prin care medicii care propagă teorii false legate de pandemia de coronavirus pot fi anchetați disciplinar este unul greoi și cere parlamentarilor să inițieze un proiect de lege în acest sens.

Este inacceptabil ca un medic să iasă în public şi să prezinte mesaje eronate, mesaje care ating grav sănătatea publică. Şi faţă de aceşti colegi trebuie avem o atitudine fermă. Dar acest lucru este în mâna legiuitorului. Noi putem să avem idei, să avem propuneri, nu noi avem dreptul de iniţiere legislativă”, a declarat Daniel Coriu, într-o conferință de presă, citat de News.ro.

Președintele Colegiului Medicilor din România atrage încă o dată atenția că își dorește ca procesul de anchetă disciplinară față de medicii care propagă teorii false pe tema pandemiei de COVID-19 să fie grăbit.

Noi avem această putere de a declanşa o anchetă disciplinară faţă de aceşti colegi (n.r. care răspândesc teorii false pe tema COVID-19), lucru care s-a şi întâmplat, dar numai că este un proces greoi. La final se poate ajunge la suspendare, la ridicarea dreptului de liberă practică, dar acest proces durează”, a explicat președintele CMR.

Declarația medicului Daniel Coriu vine în contextul în care a fost întrebat ce s-a mai întâmplat cu propunerea sa de a ridica dreptul la liberă practică a medicilor care propagă teorii COVID nevalidate științific.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *