Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Vremea în weekend. Ploi în majoritatea regiunilor și cod galben de precipitații și instabilitate atmosferică pentru mai multe regiuni

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 5 octombrie 2024

În weekend va ploua în majoritatea regiunilor în ziua de sâmbătă, iar duminică și în noaptea de duminică spre luni, în jumătatea de est a țării. Meteorologii au emis atenționare cod galben de precipitații și instabilitate atmosferică. 

„Va ploua, sâmbătă (05 octombrie) în majoritatea regiunilor, iar duminică şi duminică spre luni (06 şi 07 octombrie), mai ales în jumătatea de est a teritoriului. Vor fi averse, însoţite pe spaţii mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 15…25 l/mp şi pe arii restrânse peste 40…50 l/mp”, au transmis meteorologii.

Pentru Moldova, Dobrogea și majoritatea Munteniei și sud-estul Transilvaniei a fost emisă atenționare cod galben de ploi și instabilitate atmosferică, pentru perioada 5 octombrie, ora 15:00 și 6 octombrie, ora 12:00.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vor exista și averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină, potrivit news.ro.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii