Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Voturile din două secții de votare din Sectorul 2 vor fi renumărate. Hopincă și Mihaiu, despărțiți deocamdată de doar 300 de voturi

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 16 iunie 2024

Voturile exprimate în secțiile 195 și 265 din Sectorul 2 al Capitalei vor fi renumărate, după ce Biroul Electoral al Sectorului 2 a admis în parte sesizările depuse de Alianța Dreapta Unită și REPER. Decizia survine în contextul în care, în acest moment, diferența dintre candidatul PSD, Rareș Hopincă, și cel al ADU, Radu Mihaiu, este de circa 300 de voturi în favoarea social-democratului. 

Conform datelor publicate pe site-ul AEP, în secția 195 s-au prezentat la urne 922 de alegători, însă în procesul-verbal sunt menționate doar 765 de voturi valabile și 14 voturi nule. Prin urmare lipsesc 143.

Situația este similară și la secția 265. Aici, s-au prezentat la 893 de alegători. În procesul-verbal sunt trecute doar 830 de voturi valabile și 17 voturi nule. Rezultă 56 de voturi care nu sunt nicăieri.

Radu Mihaiu este însă extrem de nemulțumit de decizia Biroului Electoral. Primarul în funcție al Sectorului 2 spune că are dovezi privind probleme grave în derularea procesului de vot la 36 de secții de votare, unde ar vrea ca voturile să fie renumărate.

„La o săptămână de la vot, BES recunoaște că sunt probleme grave (în parte). Doar 2 din 36 secții vor fi deschise Au aprobat renumărarea a două secții: 195 și 265; o fracție infimă din cele care ridică semne mari de întrebare. Grosul l-au respins. Nu au adresat deloc problema voturilor în plus. Nu au verificat secțiile unde PV-urile sunt falsificate. Nu vor să deschidă secțiile unde au existat buletine preștampilate motivând că “știu ei că astfel de buletine nu au ajuns în urnă”. Cum? Asta nu mai explică nimeni… Ni se aruncă firimituri, în timp ce răspunsurile la întrebări rămân închise în sacii cu voturi. Vom verifica aceste două secții. Vom aduna toate dovezile posibile de care la un moment dat justiția va avea nevoie. Există cel puțin 8 plângeri penale după votul de la Sectorul 2. Dacă politic există un risc să mușamalizeze frauda, mereu va exista justiția care va putea să facă lumină pe duminica orbului, versiunea 2024”, a transmis Radu Mihaiu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW