Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Vladimir Putin l-a eliberat din funcție pe ambasadorul Federației Ruse în SUA

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 10 octombrie 2024 Etichete:

Vladimir Putin l-a eliberat din funcție pe ambasadorul Federației Ruse, Anatoli Antonov, în SUA, joi, potrivit unui decret publicat pe portalul guvernamental. Guvernul de la Kremlin urmează să numească un înlocuitor pentru Antonov.

Anatoli Antonov a fost ambasadorul Rusiei în SUA din 2017. În iulie 2024, acesta a transmis public faptul că mandatul său se apropie de sfârșit.

Antonov, în vârstă de 68 de ani, a deținut numeroase funcții în aparatul de stat de la Kremlin. A intrat în Ministerul de Externe rus în 1978, și a lucrat ca ministru adjunct de externe și al apărării. Din 2004 până în 2011, a condus Departamentul pentru securitate și dezarmare al Ministerului de Externe, iar din 2011 până în 2016 a fost ministru adjunct al apărării. În decembrie 2016 a fost numit în funcția de ministru adjunct de externe, urmând ca în 2017 să fie numit ambasador al Rusiei în SUA.

Susținător al lui Putin

Antonov, susținător convins al lui Vladimir Putin și al invaziei Ucrainei, face obiectul sancțiunilor internaționale ale UE și ale Regatului Unit împotriva Federației Ruse. El a servit în perioada în care relațiile dintre Statele Unite și Rusia s-au deteriorat, din cauza conflictului militar început în februarie 2022.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat luni că întoarcerea lui Antonov nu înseamnă o scădere a relațiilor diplomatice dintre Rusia și SUA.

Decretul publicat pe portalul guvernamental al Rusiei nu precizează cine îl va urma pe Antonov în funcție. Kremlinul a declarat că înlocuitorul său va fi anunțat „în timp util”.

Sursă foto: X/Aussie Cossack

 

 

Comentarii