Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu cere ca învestirea Guvernului Cîțu să fie condiționată de aprobarea DSU și DSP

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 12 martie 2020 Etichete: , ,

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, miercuri seară, că ședința din Parlament pentru învestirea Guvernului Cîțu, care era programată astăzi, se va ține doar dacă va primi aprobarea Departamentului pentru Situații de Urgență și a Direcției pentru Sănătate Publică.

„Mâine o să fim prezenți. De dimineață o să facem adrese la DSU, DSP, așa cum am văzut că a cerut domnul Marcel Vela. Dacă totul e ok, o să ținem ședința”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit RTV.net.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat, miercuri „restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, în spații închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire”.

Președintele interimar al PSD a mai anunțat că social-democrații nu vor vota învestirea Guvernului Cîțu.

„În cadrul PSD am luat o decizie politică clară că nu vom vota Guvernul Cîţu. Acest guvern, din punctul nostru de vedere, nu merită să fie votat. Totuşi PSD este o minoritate în acest moment, în Parlament. Responsabilitatea creerii unei majorităţi este a PNL. Eu merg pe buna credință a PNL, că vor un guvern. De altfel, fără noi, ar putea avea o majoritate lejeră, mai ales că toți ceilalți au spus că votează pentru”, a mai spus Ciolacu.

Camera Deputaților și Senatul se reunesc, joi, pentru a dat votul de învestire Guvernului Florin Cîțu, într-o sală în care intră aproximativ 500 de deputați și senatori. Chiar dacă parlamentarii ar păstra o anumită distanță, trebuie să menționăm că se votează cu bile, mai exact 920, care vor trece prin mâinile a 460 de politicieni.

sursa foto: Inquam Photos / Octv Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/investirea-guvernului-citu-conditionata-de-aprobarea-dsu-si-dsp-anuntul-facut-de-marcel-ciolacu/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/investirea-guvernului-citu-conditionata-de-aprobarea-dsu-si-dsp-anuntul-facut-de-marcel-ciolacu/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 54874 more Information on that Topic: mainnews.ro/investirea-guvernului-citu-conditionata-de-aprobarea-dsu-si-dsp-anuntul-facut-de-marcel-ciolacu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *