Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu: Contez pe faptul că activitatea dumneavoastră în fruntea statului va corespunde relațiilor de dezvoltare constructive dintre țările noastre

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 noiembrie 2020

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, i-a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu, după victoria repurtată la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

„Contez pe faptul că activitatea dumneavoastră în fruntea statului va corespunde relațiilor de dezvoltare constructive dintre țările noastre. Asta, fără îndoială că va fi în interesul popoarelor Rusiei și a Moldovei”, se arată în comunicatul Kremlinului unde se mai spune că Vladimir Putin i-a urat succes, multă sănătate și bunăstare, citat de Ziarul de Gardă.

Federația Rusă l-a sprijinit în aceste alegeri pe Igor Dodon, cel care în perioada mandatului de șef al statului a efectuat zeci de vizite la Moscova. Publicația Rise Moldova a relatat că agenți ai SVR (serviciul secret rus de acțiune externă) au făcut parte din staff-ul de campanie al lui Dodon.

Maia Sandu a fost aleasă duminică președinte al Republicii Moldova, după ce în turul al doilea al alegerilor a obținut 57.72% din voturi, în timp ce Igor Dodon a înregistrat 42,28%.

CITEȘTE ȘI: Anchetă RISE Moldova: Președintele Igor Dodon, coordonat de agenți ai serviciilor secrete ruse

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW