Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Vlad Voiculescu: Soluția „militară” nu este o soluție pentru România sau pentru români

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2021

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății din partea USR în Guvernul Cîțu, susține că nominalizarea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru nu reprezintă o soluție pentru România, amintind că Armata a gestionat Campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Cine își imaginează că o conducere militară (sau a unui militar) înseamnă claritate, ordine, disciplină, eficiență… nu a fost atent nici la campania de vaccinare, nici la Institutul Cantacuzino, nici la felul în care au servit cetățenii acestei țări până acum instituțiile cu #sătrăiți”, a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Fostul ministru al Sănătății susține că nominalizarea lui Nicolae Ciucă în funcția de prim-ministru ar reprezenta o soluție pentru Klaus Iohannis, nu pentru români.

Este cel mult o soluție pentru un președinte care nu suportă să fie contrazis și care își închipuie că poate fi primarul României și pentru un mic grup de indivizi care vor să controleze resursele fără să îi mai doară capul. Cuvinte precum „strategic”, „interes național” sau „militar” vor inunda spațiul public pentru a justifica lipsa de transparență, lipsa de asumare și lipsa de rezultate”, arată fostul ministru.

Reamintim că mandatul de ministru al Sănătății al lui Vlad Voiculescu a fost presărat de un scandal în care au fost implicate și structurile Armatei, când Ministerul pe care îl conducea a publicat situația datelor despre testări sau vaccinare pentru județe.

În presă apăreau, în paralel, informații potrivit cărora mii de persoane, angajați din structurile Ministerele de Interne și Apărare, s-au vaccinat mai repede decât ar fi avut voie, potrivit calendarului stabilit prin strategia de vaccinare.

Pe măsură ce scandalul a luat amploare, existau voci care au explicat că nemulțumirile legate de publicarea datelor ar avea legătură mai ales cu apariția, pe liste, a unor centre destinate personalului din apărare, servicii – angajați care riscau să fie deconspirați.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW