Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Vlad Voiculescu: Războiul îl vom câştiga doar prin vaccinare, cred că este clar pentru toată lumea

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 ianuarie 2021

Ministrul Sănătății consideră că singura modalitate de a câștiga „războiul” împotriva virusului SARS-CoV-2 este prin vaccinare și a precizat că măsurile de protecție și munca medicilor salvează vieți și câștigă timp pentru întreaga societate. Vlad Voiculescu a anunțat că, în acest moment, autoritățile pregătesc etapa a doua a campaniei de vaccinare. 

Se pare că suntem în faţa unei provocări pe care doar împreună o putem depăşi. Cred că această luptă sau acest război – dacă vorbim în termenii aceştia plastici – nu va putea fi câştigată foarte simplu şi nu va putea fi câştigată decât împreună. Cred că toate măsurile de protecţie (…) ne câştigă timp, după cum munca dumneavoastră, a foarte multora, salvează vieţi şi ne câştigă nouă tuturor, întregii societăţi, timp. Războiul îl vom câştiga doar prin vaccinare, cred că asta este clar pentru toată lumea încă de la începuturile acestei pandemii şi devine tot mai clar cu noile provocări”, a declarat Vlad Voiculescu, în cadrul webinarului ”Vaccinarea Covid-19 pe înţelesul tuturor”.

Ministrul Sănătății a făcut referire la noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, depistată vineri în România.

Astăzi am avut o veste nu tocmai îmbucurătoare, nu tocmai neaşteptată sau de neimaginat pentru mulţi dintre noi – confirmarea unei noi tulpini în România. Sunt şi lucruri de care suntem mândri. Avem astăzi peste 90.000 de persoane vaccinare (…) în principal cu un număr mic de reacţii adverse, nimic semnificativ”, a precizat ministrul Sănătății.

CITEȘTE ȘI: A fost depistat primul caz de îmbolnăvire cu noua tulpină de SARS-CoV-2 pe teritoriul României

Vlad Voiculescu a precizat că autoritățile pregătesc etapa a doua a campaniei de vaccinare.

Pregătim etapa doi, în care vârstnicii de peste 65 de ani, cei cu boli cronice şi personalul esenţial va fi vaccinat. Vom începe cel cel mai probabil etapa a doua cu vaccinarea seniorilor din centrele rezidenţiale şi cele două etape vor merge, cel mai probabil, în paralel, pentru că nu vrem să răpim nimănui (…) această oportunitate extraordinară de a ne vaccina, de a nu mai trăi în teamă. Pentru mine personal la asta se reduc lucrurile. Teamă mai puţin pentru propria persoană, cât foarte mult pentru cei din jur, cei mai vulnerabili”, a adăugat Vlad Voiculescu.

CITEȘTE ȘI: Care sunt diferențele dintre vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna. Precizările Comitetului Național privind Vaccinarea împotriva COVID-19

Sursă foto:

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW