Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Vlad Voiculescu: Peste 4.000 de teste pozitive nu au apărut în raportările oficiale, înainte de congresul PNL / Reacția DSP

By Redactia , in Stirile zilei , at 26 septembrie 2021 Etichete:

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a afirmat duminică, 26 septembrie, că „în mod miraculos” creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19 s-a oprit înainte de Congresul PNL, care s-a desfășurat sâmbătă, 25 septembrie.

Mii de teste nu au fost alocate de DSP București, astfel că nu au apărut în raportările oficiale, susține Voiculescu.

„Creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL.
Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost „alocate*” de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale.

Incidența ar fi fost altfel semnificativ mai mare. nealocat = dispărut din orice statistică oficială”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook duminică, 26 septembrie.

Reacția DSP București

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) a transmis duminică, 26 septembrie, că modul de calcul al incidenței – în funcție de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate – respectă același altgoritm încă din luna martie a acestui an.

Redăm integral precizările DSP București:

„Urmare a informațiilor apărute în spațiul public privind modul de calcul al incidenței cazurilor de coronavirus, în funcție de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate, Direcția de Sănătate Publică a municipiului București precizează următoarele:

Modul de calcul al incidenței cazurilor de coronavirus în funcție de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate respectă același altgoritm încă din luna martie a acestui an.

Atunci s – a convenit de către conducerea Ministerului Sănătății ca rata de incidență să fie stabilită luând în calcul 14 zile, fără ultimele 3 zile, tocmai pentru ca acele cazuri de infectare cu județ neidentificat să poată fi alocate şi raportate corespunzător.

Ca urmare, toate calculele incidenței stabilite în ultimele zile respectă întru totul legislația în vigoare aplicată pe parcursul întregului an.

DSPMB face aceste precizări pentru a înlătura orice suspiciune cu privire la un calcul eronat, aplicat în mod intenționat, cu privire la rata incidenței”.

Organizarea congresului în plin val 4, criticată

Congresul PNL, la care au participat 5.000 de delegați, a fost intens criticat în spațiul public, din cauza numărului mare de participanți, în condițiile în care în ultima săptămână au fost confirmate zilnic mii de cazuri noi de coronavirus. Incidența din București a și trecut sâmbătă, 25 septembrie, de pragul de 4 cazuri la mia de locuitori.

Noul șef al PNL, Florin Cîțu, a apreciat că evenimentul s-a desfășurat cu respectarea măsurilor antiCovid.

CITEȘTE ȘI Florin Cîțu susține că măsurile antiCovid au fost respectate la congres

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a criticat din nou sâmbătă, 25 septembrie, organizarea Congresului PNL. El i-a acuzat pe liberali că „și-au aranjat legile”, astfel încât evenimentul să poată avea loc.

„Dictatură, în cea mai pură formă a ei! La 1.000 de cazuri și 19 decese pe zi, au interzis celui mai mare partid din România să-și țină alegerile interne. În schimb, la aproape 8.000 de cazuri și 140 de decese pe zi, au aranjat legile pentru ca partidul prezidențial să-și țină mărețul congres.

Cinism și iresponsabilitate! Nimeni nu și-a permis să pună sănătatea și chiar viața românilor în pericol așa cum au făcut-o Iohannis, Cîțu, Orban și restul slugilor prezidențiale. Un veritabil atentat la siguranța națională!”, a scris sâmbătă, 25 septembrie, Marcel Ciolacu pe Facebook.

PSD a sesizat Poliția și Jandarmeria

PSD a sesizat vineri, 24 septembrie, Poliția și Jandarmeria în legătură cu Congresul PNL.

Partidul a sesizat Inspectoratul General al Poliției, Direcția Generală a Poliției Municipiului București, Departamentul pentru Situații de Urgență, Jandarmeria, Prefectura Capitalei și Poliția Locală a Municipiului București, „pentru a opri această flagrantă încălcare a legii și pentru a dispersa pe toți participanții la această manifestare iresponsabilă”.

Marcel Ciolacu, a mai criticat și joi, 23 septembrie, decizia PNL de organizare în format fizic a Congresului, în pofida exploziei numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

„Congresul PNL cu 5.000 de oameni într-o singură sală, deși infectările au explodat – este un afront uriaș la adresa românilor. (…) În România revine carantina, magazinele se închid din nou la ora 18.00 sau 20.00, iar Cîțu, Orban, Gorghiu și Rareș Bogdan au un singur gând: cum să numere voturile. Restul țării a reînceput să numere zilnic morții de COVID 19”, a scris atunci Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW