Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Vlad Voiculescu, despre scandalul de la Spitalul Foișor: S-a încercat folosirea unei situaţii de urgenţă pentru a câştiga capitalul politic

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 11 aprilie 2021

Ministrul Sănătății susține că discuțiile pentru transformarea Spitalului Foișor în unitate suport COVID-19 se poartă la nivel instituțional de aproape un an și acuză conducerea unității medicale și ASSMB că ar fi întârziat transferul pacienților. 

Discuţiile despre includerea spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt de un an. Ministerul Sănătăţii a dat avizul pentru ca spitalul să devină COVID pentru că de acele locuri depindea şi depinde viaţa unor oameni. S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor şi acordul managerului, respectiv formalităţile întocmite de conducerea Spitalului şi de ASSMB au venit ultimele şi au venit cu întârziere. Spitalul Foişor nu este sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, ci Primăriei Bucureşti şi ASSMB. Ministerul Sănătăţii nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării sau a unui consiliul judeţean”, a declarat Vlad Voiculescu, într-o declarație de presă susținută duminică.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu, la finalul ședinței CNCCI: Vaccinarea e singura soluție să depășim pandemia / Ce spune premierul despre scandalul de la Spitalul Foișor

Vlad Voiculescu este de părere că scandalul privind transferul pacienților de la Spitalul Foișor a fost inițiat pentru câștigarea de capital politic.

Chiar dacă vorbim de o situaţie de criză, lucrurile pot fi blocate fie din interes, mediatic, politic, fie dintr-o neînţelegere a situaţiei de criză în care sistemul sanitar se află şi MS are capacitate limitată pentru a trece peste decizia unui manager, respectiv refuzul de a semna, respectiv o întârziere. (…) Este regretabil că s-a întâmplat acest lucru şi este cât de poate de evident că de la un punct încolo s-a încercat folosirea unei situaţii de urgenţă pentru a câştiga capitalul politic”, a afirmat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății a anunțat că pacienții ce urmau să fie operați la Spitalul Foișor vor beneficia de intervenții chirurgicale începând de luni la Spitalul Agrippa Ionescu.

Am vorbit cu toţi pacienţii externaţi care sunt acasă şi m-am informat despre cei transferaţi. Am sunat cu colegi din Ministerul Sănătății pe cei externaţi, pe mulţi i-am sunat personal ieri şi azi. Cei mai mulţi şi-au exprimat solidaritatea cu cei care sunt acum internaţi acolo(…)Românii nu s-au schimbat, ce s-a schimbat este scena politică şi faptul că anumite TV-uri nu mai primesc bani. O parte din pacienţii cu care am vorbit fuseseră operaţi, unii urmau să fie operaţi la Foişor”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Voiculescu a adăugat că decizia pentru a transforma Spitalul Foișor în unitate Suport COVID a fost luată pentru că peste jumătate dintre paturi erau libere.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *