Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


ANRE a creat o platformă unde cetățenii își pot schimba furnizorul de energie electrică și gaze


Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a finalizat realizarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național. 

Implementarea platformei face parte dintr-un proces de simplificare a procedurilor administrative pentru toți consumatorii care doresc să își schimbe furnizorul de energie electrică și de gaze naturale, informează ANRE printr-un comunicat de presă.

Astfel, termenul actual de 21 de zile se reduce la 24 de ore.

Implementarea platformei este necesară în vederea îndeplinirii obiectivului general al proiectului „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale”.

„Proiectul POCA, cu termen de finalizare la data de 2 decembrie 2022, este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, iar valoarea totală a proiectului este de peste 19,223 milioane lei, din care 98% cheltuieli nerambursabile (circa 18,839 milioane lei) şi 2% cheltuieli contribuţie proprie ANRE (384.465 lei)”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

Amintim că la 1 ianurie 2021 piața de energie electrică din România a fost liberalizată. Astfel, fiecare român își poate alege singur furnizorul în funcție de tarif și nu mai trebuie să plătească prețuri stabilite de ANRE.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii