Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Vlad Stoica, noul președinte ANCOM / Reacția USR: Trocul cu funcții este tot la loc de cinste

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Vlad Stoica, fostul șef al Cancelariei premierului în timpul guvernării Ponta, a fost ales drept noul președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații(ANCOM). Decizia a fost luată de Parlament, după un vot în plenul reunit.

Vlad Stoica a fost propus de PSD, obținând 283 de voturi „pentru” și 36 de voturi „împotrivă”.

Fostul șef al Cancelariei premierului în timpul guvernării Ponta este martor în dosarul de corupție al lui Adrian Duicu, fost baron PSD de Mehedinți.

CITEȘTE ȘI: USR: Parlamentul României, tratat ca brelocul PSD, la fel ca în epoca Dragnea

USR susține că PSD nu ar mai fi avut legitimitatea să instaleze un nou șef la ANCOM și ar fi trebuit ca procedura să se desfășoare în următoarea legislatură.

Reprezentanții Uniunii Salvați România au mai precizat că alegerea lui Vlad Stoica drept președinte al ANCOM s-ar fi produs cu tăcerea complice a PNL.

Pe ultima sută de metri înainte de alegerile parlamentare care îl vor decupla total de la butoanele puterii, PSD s-a asigurat, cu tăcerea complice a PNL, că și-a impus omul la șefia ANCOM, instituția care reglementează sectorul comunicațiilor în România și ar trebui să vegheze asupra unei piețe de zeci de miliarde de lei.

Alesul este Vlad Stoica, fost șef al Cancelariei premierului Victor Ponta și martor în dosarul de corupție al ex-baronului PSD de Mehedinți Adrian Duicu.

Dincolo de faptul că s-a dovedit încă o dată că, în politica tradițională, practicată în ultimii 30 de ani, trocul cu funcții este tot la loc de cinste, iar așa-zisele adversități între partidele vechi sunt doar de fațadă, nu trebuie trecută cu vedere procedura total netransparentă, pe repede-înainte, de instalare a alesului PSD în locul incompatibilului Sorin Grindeanu.

PSD nu mai avea acum legitimitatea să forțeze instalarea unui nou șef la ANCOM pentru următorii doi ani și jumătate și ar fi trebuit ca întreaga procedură să fie lăsată pentru următoarea legislatură, când să se desfășoare nu cu depuneri de candidaturi de pe o zi pe alta și nu cu avize de fațadă în comisiile de specialitate. Interesele sunt însă mari și tot mai transparente.

Românii văd, însă, toate aceste aranjamente și le vor sancționa, prin votul lor!”, este reacția USR.

Pe ultima sută de metri înainte de alegerile parlamentare care îl vor decupla total de la butoanele puterii, PSD s-a…

Publicată de Uniunea Salvați România – USR pe Marţi, 13 octombrie 2020

Sursă foto: INQUAM Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW