Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


USR: Parlamentul României, tratat ca brelocul PSD, la fel ca în epoca Dragnea

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Uniunea Salvați România acuză PSD că lansează o procedură pe repede-înainte de depunere a candidaturilor pentru șefia ANCOM. USR susține că social-democrații nu au un motiv real să grăbească procedura, ci doar vor să vegheze o piață de zeci de miliarde de lei.

Sorin Grindeanu, fostul șef al ANCOM, și-a depus, inițial, demisia, începând cu data de 16 octombrie. Din august, acesta devenise incompatibil cu funcția pe care o deținea, după ce a devenit prim-vicepreședintele PSD.

USR susține că acesta și-a modificat data demisiei, schimbând-o în 8 octombrie. Astfel, social-democrații au lansat procedura de numire a noului șef ANCOM.

Cei care își doresc să-și depună candidaturile pentru această funcție sunt așteptați să o facă până vineri, la ora 12, iar marți va fi votul în plenul celor două Camere.

CITEȘTE ȘI: USR, apel către Klaus Iohannis să atace modificările aduse Legii ANCOM la CCR

Motivul pentru care social-democrații grăbesc procedura de numire a șefului ANCOM ar fi controlul asupra sectorului comunicațiilor din România, piață ce valorează zeci de miliarde de lei.

Ca să-și mențină controlul asupra ANCOM, instituția care reglementează sectorul comunicațiilor în România, PSD angrenează Parlamentul într-o veritabilă mascaradă: o procedură pe repede-înainte de depunere a candidaturilor, „dezbatere” în comisii și vot în plenul reunit.

Calendarul imposibil al PSD? Până mâine, ora 12.00, să-și depună doritorii candidaturile, luni să fie așa-zisele dezbateri în comisiile de specialitate, fără audieri, iar marți, cel mai probabil, votul în plenul celor două Camere.

Aceasta după ce, în prima fază, PSD a încercat să încalce pur și simplu legea, declanșând procedura înainte ca incompatibilul Sorin Grindeanu, ales prim-vicepreședinte al PSD încă din 22 august, să-și dea efectiv demisia de la șefia ANCOM.

În cele din urmă, ca să păstreze aparențele, Sorin Grindeanu și-a modificat data demisiei, din 16 octombrie în 8 octombrie, iar PSD a impus, în ședința Birourilor Permanente Reunite, convocate ad-hoc, și un plen comun, astăzi, de la ora 15.00, pentru a lua act de demisie și a declanșa procedura.

PSD nu vrea decât să-și voteze repede alesul, înainte de alegerile care vor consimți că a pierdut majoritatea în Parlament. Nu există niciun motiv real de grabă, decât dorința PSD de a ocupa cât mai repede postul remunerat cu mii de euro pe lună și a-și asigura, astfel, în continuare, controlul asupra ANCOM, autoritatea care ar trebui să vegheze asupra unei piețe de zeci de miliarde de lei”, a postat USR pe Facebook.

Parlamentul României, tratat ca brelocul PSD, la fel ca în epoca Dragnea.

Ca să-și mențină controlul asupra ANCOM,…

Publicată de Uniunea Salvați România – USR pe Joi, 8 octombrie 2020

Sursă foto: INQUAM Photos / Eduard Vinatoru

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW