Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Viziuni diferite în coaliție pe tema certificatului verde / O nouă propunere a lui Florin Cîțu – SURSE

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 ianuarie 2022

Președintele PNL, Florin Cîțu, ar urma să propună, la următoarea ședință a coaliției de guvernare, ca proiectul de lege pentru implementarea certificatului verde să se aplice doar pentru angajații din sistemul de sănătate, MAI și Apărare, fără să producă efecte în domeniul privat, potrivit unor surse Main News.

Totodată, fostul premier și-ar dori ca certificatul verde să fie necesar pentru a intra în alte unități, de tipul restaurantelor sau al cafenelelor, în afara magazinelor esențiale.

Doar că intenția liderului PNL s-ar putea lovi din nou de reticența partenerilor de coaliție din PSD. Marcel Ciolacu a precizat, marți seară, că nu crede în certificatul verde „ca un singur instrument” în combaterea pandemiei de COVID-19, menționând că „este prea târziu” pentru a fi adoptat.

Nu cred în certificatul verde ca un singur instrument. Nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu. Legea care este Parlament, legea propusă de PNL prevedea un singur articol, obligativitatea vaccinării medicilor, ceea ce noi nu am fost de acord. Sunt multe alte măsuri pe care le putem lua şi preveni de a nu ajunge din nou în situaţia din valul 4”, a spus liderul PSD marți la Antena 3, citat de News.ro.

Președintele social-democraților consideră că autoritățile trebuie să abordeze mai multe măsuri, pe lângă introducerea certificatului verde, menționând folosirea antiviralelor în tratamentele anti-COVID.

Nu sunt adeptul vaccinării obligatorii şi nu am toate minciunile pe care au escaladat anumite partide mai mici, s-a dovedit că nu au niciun fundament la niciunul dintre ele. Nu sunt adeptul vaccinării obligatorii. Am trăit în comunism şi am o reticenţă să mai fiu obligat de către cineva”, a precizat Ciolacu.

În acest moment, proiectul inițiat de Florin Cîțu pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă este blocat în Camera Deputaților, în forma în care doar lucrătorii din sistemul de sănătate sunt obligați să prezinte dovada vaccinării la locul de muncă.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *