Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Vizita Regelui Charles în România va fi privată. Monarhul se va întâlni cu Iohannis


Vizita pe care Regele Charles al III-lea o va face în România pe 2 iunie are caracter privat, a declarat, pentru Agerpres, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble. Monarhul se va întâlni cu preşedintele României, Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie. Va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, precizează ambasadorul Marii Britanii la București.

Așa cum Main News a mai relatat, vizita Regelui Charles în România a fost confirmată de oficialii statului, însă, nu se cunoasște exact câte zile va petrece monarhul britanic în țara noastră, deoarece doar întrevederea cu Iohannis va fi oficială.

După ce va fi la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat. Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor şi vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri şi mă aştept să existe aşa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private”, a declarat ambasadorul Noble, pentru sursa menționată.

Regele Charles al III-lea are o legătură specială cu România. Deține mai multe proprietăți în județele Brașov, Sibiu, Maramureș, Covasna și este fascinat după satul românesc.

Regele Charles, „ambasador” al satului românesc

Fascinant de peisajele din România, Regele Charles s-a implicat în activtatea de promovare a tradițiilor românești, încă de pe vremea când era Prinț. În 2016, el a  inaugurat centrul de pregătire meșteșugărească — ‘The Prince of Waless Training Centre — cu ocazia primei aniversări a fundației sale, Fundația „Prințul de Wales”. Rolul acestei organizații este să ofere sprijin  comunităţile rurale, astfel încât  plocalnicii să îşi găsească mai uşor un loc de muncă. Președintele Iohannis a participat la încoronarea Regelui Charles al III-lea, la începutul lunii mai ac. România este prima țară pe care o vizitează, după ce a ajuns monarhul Regatului Unit.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW