Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Vizita Agenției pentru Energie Atomică la centrala nucleară de la Zaporojie ar urma să aibă loc săptămâna viitoare

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 26 august 2022

O misiune a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică a ONU este așteptată să viziteze săptămâna viitoare centrala nucleară din Zaporojie, după ce aceasta a fost oprită temporar și au fost raportate mai multe bombardamente în zonă în cursul nopții, au declarat vineri oficiali ucraineni, citați de Associated Press.

Incendiul care a afectat o linie de transmisie de la cea mai mare centrală nucleară din Europa a provocat joi o pană de curent în întreaga regiune și a sporit temerile privind o catastrofă într-o țară încă bântuită de dezastrul de la Cernobîl din 1986.

Lana Zerkal, consilier al ministrului ucrainean al energiei, a declarat presei ucrainene că sunt în curs de rezolvare problemele logistice pentru ca echipa AIEA să vină la centrala Zaporojie, care este ocupată de forțele rusești, dar administrată de muncitori ucraineni, încă din primele zile ale războiului care ține deja de mai bine de șase luni.

Zerkal a acuzat Rusia că încearcă să saboteze vizita. Ucraina a afirmat că Rusia ține practic uzina ostatică, depozitând arme acolo și lansând atacuri din jurul ei, în timp ce Moscova acuză Ucraina că a tras cu nesăbuință asupra instalației.

„În ciuda faptului că rușii au fost de acord ca misiunea să ajungă pe teritoriul Ucrainei, ei creează acum în mod artificial toate condițiile pentru ca specialiștii să nu ajungă la instalație, având în vedere situația din jurul acesteia”, a declarat ea, fără a oferi detalii despre vizita programată săptămâna viitoare.

Foto: Inquam Photos / Ana-Maria Dumtiru

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW