Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Vizele de intrare în UE, obținute mai greu de cetățenii ruși. Comisia Europeană a propus oficial suspendarea Acordului din 2007

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 septembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Comisia Europeană a propus oficial marți, 6 septembrie, suspendarea Acordului ce facilita obținerea vizelor de intrare în Uniunea Europeană pentru cetățenii Federației Ruse și ca statele membre UE să nu recunoască pașapoartele emise de Rusia cetățenilor din teritoriile ocupate de forțele ruse în Ucraina.

Propunerile Comisiei Europene vin în urma deciziei adoptată de miniștrii de Externe din Uniunea Europeană la întâlnirea informală din 31 august de la Praga. Detalii aici.

O țară ca Federația Rusă, ce a declanșat un război de agresiune, nu poate obține facilități la acordarea vizei dacă își continuă politica externă distructivă și agresiunea militară asupra Ucrainei, demonstrând că nu respectă ordinea internațională bazată pe reguli”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Comisia Europeană mai arată că decizia vine ca răspuns la „riscurile și amenințările la adresa securității Uniunii și a securității naționale a statelor membre”, generate de invazia rusă în Ucraina.

Concret, prin suspendarea acordului semnat în 2007, taxa pe care cetățenii ruși o vor avea de plătit pentru a obține viza de intrare în UE va crește de la 35 de euro la 80 de euro.

Totodată, timpul maxim de așteptare pentru a obține viza va crește la 15 zile, dar poate ajunge și la 45 de zile în cazuri individuale.

Uniunea Europeană va rămâne deschisă unei categorii de aplicanți din Rusia (…), incluzând membrii de familie ai unor cetățeni europeni, jurnaliști, dizidenți și reprezentanți ai societății civile”, se mai arată în comunicatul UE.

Totodată, Comisia Europeană a propus ca pașapoartele emise de autoritățile ruse în teritoriile ocupate din Ucraina să nu fie recunoscute pe teritoriul Uniunii Europene.

Propunerile urmează să fie analizate și adoptate de Consiliul European. Până la 1 septembrie, aproximativ 963.000 de cetățeni ruși dețineau vize valide pentru a intra în țările membre ale Spațiului Schengen.

Aceasta este o altă decizie ridicolă dintr-o serie continuă de absurdități”, a comentat Kremlinul decizia statelor membre ale UE. Detalii aici.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/vizele-de-intrare-in-ue-obtinute-mai-greu-de-cetatenii-rusi-comisia-europeana-a-propus-oficial-suspendarea-acordului-din-2007/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW