Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Cetățenii ruși vor obține mai greu vizele de intrare în Uniunea Europeană. Decizia, aprobată de miniștrii de Externe din UE

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 31 august 2022

Vizele de intrare în Uniunea Europeană vor costa mai mult și vor fi obținute mai greu de cetățenii ruși, potrivit unei decizii ce a fost luată miercuri, 31 august, de miniștrii de Externe din UE, în urma întâlnirii din Praga, notează Reuters.

Decizia a fost anunțată de șeful diplomației europene, Josep Borrell, în cadrul unei conferințe de presă.

Numărul vizelor noi emise de statele membre ale UE vor fi reduse substanțial. Va fi și mai dificil, va dura foarte mult”, a spus Borrell.

Înaltul reprezentant al UE pentru Politica Externă a menționat că, în ultimele două luni, s-a constatat o creștere semnificativă a numărului de persoane care trec din Federația Rusă în statele vecine, membre ale UE.

A devenit un risc de securitate pentru statele vecine. Pe lângă asta, am văzut mulți cetățeni ruși călătorind pentru a se relaxa și a merge la cumpărături, de parcă nu este război în Ucraina”, a adăugat Borrell.

Concret, a fost suspendată o prevedere a unui acord semnat în 2007 cu Federația Rusă, ce facilita obținerea vizelor de intrare în UE.

Decizia UE este un compromis, după ce statele vecine cu Federația Rusă au cerut ca turiștii ruși să nu mai poată intra pe teritoriul Uniunii Europene, dar măsura nu a întrunit voturile tuturor țărilor care fac parte din forul european.

În replică, Polonia, Estonia, Lituania și Letonia au anunțat că iau în calcul să impună, totuși, o interdicție pentru turiștii ruși, indiferent de decizia UE, potrivit The Guardian.

Până vor fi aplicate astfel de măsuri la nivel european, noi vom lua în considerare introducerea unor măsuri temporare la nivel național, ce implică suspendarea vizelor sau restricționarea trecerilor de frontieră pentru rușii care dețin vize UE”, se arată în comunicatul semnat de liderii celor 4 state.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW