Wednesday, December 1, 2021
Jurnalism corect


VIP-uri vizate de noile reguli pentru controlul judiciar, în contextul stării de urgență: fostul ministru Sorina Pintea și chirurgul Mircea Beuran, scutiți de vizitele la poliție

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 16 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Ministerul Justiției a anunțat schimbarea regulilor pentru persoanele aflate sub control judiciar. Dacă în mod normal acestea erau obligate să meargă periodic la poliție pentru a demonstra că nu fug, pe timpul stării de urgență oamenii legii se vor deplasa să îi verifice. Măsura îi vizează inclusiv pe fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea și pe medicul Mircea Beuran, ambii acuzați de fapte de corupție.

Prin derogare de la prevederile Codului de procedură penală, inculpatul față de care s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauțiune nu se prezintă la sediul unității de poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura. Pentru supravegherea inculpatului, organul de poliție menționat se va deplasa, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori se apreciază a fi necesar, la domiciliul inculpatului”, se arată în document, după cum mainnews.ro a arătat, AICI.

Pintea, verificată de poliție

Printre cei care se încadrează noilor reguli este și fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea.

Reținută de DNA, Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Capitalei, însă Curtea de Apel București a întors decizia și a schimbat măsura în control judiciar pentru 60 de zile, în martie.

Sorina Pintea este acuzată că ar fi primit, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, în legătură cu un contract la Spitalul Județean Baia Mare.

Potrivit procurorilor DNA, sumele reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziții publice pentru „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul Județean Baia Mare, cu o societate comercială. Fostul ministru a negat acuzațiile.

Medicul Beuran, sub control judiciar

Și Mircea Beuran, medicul acuzat tot de luare de mită este vizat de noua regulă.

Beuran este acuzat de DNA că ar fi primit mită 10 000 de euro de la un medic dintr-o unitate spitalicească din București pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată.

Mai exact, Beuran ar fi primit mită de la un medic pentru a-l ajuta să devină asistent universitar în specialitatea chirurgie generală. Și el a negat acuzațiile.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW